23.9 C
Šentjur pri Celju
04/07/2020
sentjur.net

V svet zakorakalo 43 novih inženirjev

Šentjur, 23. 10. 2015 – Najpomembnejši dan vsakega študenta je ta, ko po izobraževanju prejme potrdilo za svoje delo – diplomo. Tako sijoči in polni zadovoljstva so bili novi diplomanti Šolskega centra Šentjur. Na slavnostni prireditvi v Ipavčevem kulturnem centru so podelili 43 diplom, v času delovanja šole pa je diplomiralo že 419 študentov. Tokratna podelitev diplom je bila že deseta po vrsti. Uveturo v slavnostno podelitev so za nove inženirje kmetijstva in krajine, inženirje živilstva in prehrane, organizatorje poslovanja v gostinstvu in turizmu ter inženirje naravovarstva pripravili pevci Moškega pevskega zbora Skladateljev Ipavcev Šentjur in jih spomnili na korenine z Ipavčevo Slovenec sem.

“V življenju je tako, da naše misli prepogosto usmerjajo le vsakodnevni tokovi, naglica pri opravljanju obveznosti. Premalo časa pa namenimo vpogledu v narejeno, na ne vselej gladko pot, ki je pripeljala do želenega cilja. Toda danes smo zbrani, da ujamemo trenutke sreče in ponosa,” je uvodoma povedala napovedovalka. “V današnjem času se vedno bolj poudarja pomen prehranske verige, zdrava hrana, samooskrba in zdravo življenje. Vi, dragi diplomanti, ste tisti, ki boste na področju prehranske verige lahko veliko postorili za premike k bolj zdravemu življenju,” je v slavnostem nagovoru povedal direktor ŠCŠ mag. Branko Šket. Poudaril je pomen znanja in prenos tega na soljudi. “Pred vami so velike priložnosti, upam, da boste zmogli premagati vse ovire, s kančkom potrpežljivosti, idealizma in pozitivno energijo, ki jo nosite s sabo,” jim je podaril še življenski nasvet. Za konec pa ni pozabil niti na zaposlene in sodelavce.

Da si v Občini Šentjur želijo, da bi veliko diplomantov našlo zaposlitev ravno v naši občini, je spodbudila študente k razmišljanju tudi vodja oddelka za družbene dejavnosti Judita Methans Šarlah. Na srce pa jim je položila Ipavčeve besede “Slovenec sem, od zibeli do groba…” Diplomantom pa je čestitala tudi državnozborska poslanka Jelka Godec. “Vse, kar imam, nosim s sabo – v glavi in v srcu,” je še dodala, ter jih vzpodbudila, da nadgradijo znanje še na kakšni šoli. Na svečani podelitvi diplom je direktor podelil 43 diplom, za spomin pa so diplomanti prejeli še zgoščenko Naši Ipavci. Izpostavili so tudi študenta Blaža Kukoviča, ki je diplomiral v programu Gostinstvo in turizem. Ta je poleg diplome, na predlog ŠCŠ, prejel tudi pisno priznanje Občine Šentjur, ki mu ga je izročila Mehans Šarlahova. Za glasbeno popestritev je poskrbela skupina Lunca iz Dramelj. (Jure Godler)

Sorodne novice

V svet je zakorakala nova generacija diplomantov ŠCŠ

Jure Godler

Umrl je dolgoletni učitelj na kmetijski šoli

Jure Godler

Prejeli smo: Zmagali na kvizu Mladi in kmetijstvo

Jure Godler

Srečali so se po 40-tih letih

Majda Rezec

Prejeli smo: Dijaki ŠCŠ obiskali sejem v Bologni

Jure Godler

Diplomirala 13. generacija študentov

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več