19.7 C
Šentjur pri Celju
24/05/2022
sentjur.net

V uporabo predali že 23. avtomatski defiblirator v naši občini

Šentjur, 18. 2. 2020 – AED ali avtomatski defibrilator je prenosna naprava, ki je sposobna zaznati zastoj srca pri človeku. S pomočjo električnega sunka srce ponovno požene in s tem lahko reši življenje. AED je pripravljen za laično uporabo, saj tistemu, ki želi pomagati, daje navodila v slovenskem jeziku. V naši občini je na javno dostopnih mestih že 22 defibrilatorjev, nov – 23. defiblirator pa so prejeli tudi v Domu starejših Šentjur. Pobuda za zbiranje sredstev in namestitev defibrilatorja je na Območno združenje Rdečega križa romala iz doma starejših, skupaj pa so nato pristopili k zbiranju sredstev in nakupu naprave.

Varnejša bo lokalna skupnost

“Ker gre za javno dostopno napravo, vam vsem skupaj želim, da vam je res ne bi bilo potrebno nikoli uporabiti, v kolikor pa, pa verjamem, da se boste spomnili nanjo, jo uporabili in na koncu s ponosom povedali javnosti, da vam je uspelo rešiti življenje sočloveku z uporabo defibrilatorja,” je v nagovoru stanovalcem in zaposlenim v domu povedala sekretarka OZRK Šentjur Andreja Tisel. Tudi direktorica Doma starejših Šentjur Vesna Vodišek Razboršek se je zahvalila za novo pridobitev ter poudarila, da bo z novim AED varnejša celotna lokalna skupnost, saj ni namenjen izključno domu. V kulturnem programu, ki so ga pripravili stanovalci doma, je sodeloval tudi domači zbor Večno mladi.

Voditeljica programa se je ob predaji avtomatskega defibrilatorja zahvalila vsem donatorjem, ki so prispevali k nakupu defibrilatorja. “Hvala Diagnostičnemu centru Šentjur, Protect-trade d.o.o., Žalujki d.o.o., Nadji Ocvirk, podjetju Segon Klemen Šket s.p., Občini Šentjur, Sanolaborju, Mestni skupnosti Šentjur, Meditrini, Gibanju za občino Šentjur, članom in podpornikom Gibanja, ki so na željo svojcev ob smrti ge. Karoline Diaci darovali sredstva za nakup defibrilatorja za Dom starejših Šentjur.” Po predaji aparata sta v večnamenski dvorani doma predstavnika rdečega križa – Roman Pevec in Andreja Tisel – izvedla še predstavitev uporabe nove naprave. (Jure Godler)

Sorodne novice

Predali zbrana sredstva za počivalnik v Domu starejših Šentjur

Jure Godler

Dobrodelna akcija: Manj svečk za manj grobov

Jure Godler

Postavili temeljni kamen za Hišo Gustav

Jure Godler

Defibrilator sedaj tudi v Športnem parku Šentjur

Jure Godler

Napekli sladice za stanovalce in zaposlene doma starejših

Jure Godler

Dan odprtih vrat gasilskega doma v Lokarjah

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več