2.7 C
Šentjur pri Celju
29/11/2020
sentjur.net

V zgodnjih jutranjih urah na Ponikvi postavili mlaj

Ponikva, 28. 4. 2018 – Kot že vrsto let do sedaj je tudi letos prostovoljno gasilsko društvo Ponikva organiziralo postavljanje mlaja na star način. Gasilci PGD Ponikva so tako kot že vrsto let zapored združili moči skupaj z moto klubom Ketna BIKERS in krajani KS Ponikva. V samem začetku je bilo postavljanje mlaja načrtovano za četrtek, dva dni prej, vendar sta v zadnjem trenutku ponagajala dež in veter. Tako so se gasilci odločili, da zaradi varnosti postavljavcev mlaja ne bodo postavljali ta dan, ampak ko bo vreme lepo in varno. Kljub temu, da mlaja niso postavili, so se tako v četrtek zvečer vseeno družili ob jedači in pijači, ki so jo v ta namen pripravili gasilci.

Mlaj so postavili danes v zgodnjih jutranjih urah, s pomočjo dvigala, kar ni ravno tradicionalen način, kot so ga vajeni na Ponikvi. Prvomajski mlaj na Ponikvi tokrat meri kar 30metrov. Kot je povedal predsednik PGD Ponikva, Franc Hrovatič, so vsako leto na Ponikvi postavili mlaj na »roke«, letos pa jim je žal vreme prekrižalo načrte, tako da so morali izbrati drugo pot. Gasilci so nekaj dni prej smreko podrli, olupili in pripeljali na Ponikvo. Letos jim je smreko za mlaj daroval sokrajan Ponikve Martin Laubič. Lepo sobotno jutranje vreme je na postavljanje mlaja poleg gasilcev privabilo tudi nekaj opazovalcev. Tako so malo pred pol osmo uro zjutraj možje s pomočjo dvigala dvignili in pritrdili mlaj. Navdušenje nad opravljenim delom je bilo veliko tako med postavljači kot tudi med opazovalci. Za konec so vsi skupaj nazdravili na uspešno postavljen mlaj.  (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Razmišljanje: Martinovo letos brez martinovanja

Tjaša Ferlež

Njun najlepši dan je bil tradicionalen in čaroben

Jure Godler

Vseslovensko srečanje kmetov: Naša dela gredo z nami

Tjaša Ferlež

Ponikva: Birmanci bogatejši za nove darove

Tjaša Ferlež

Ponikva: Jezusa je v srce prvič prejelo 16 otrok četrtega razreda

Tjaša Ferlež

Slomškov dan na Ponikvi – slovenski dan učiteljev

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več