9.2 C
Šentjur pri Celju
31/10/2020
sentjur.net

V znamenju mode

Že Čuki so prepevali, da je modna pista prava stvar.  V šentjurskem kulturnem domu so se v soboto po čisto pravi modni brvi s krokodilčki v očeh sprehajale manekenke v kreacijah Šentjurčanke Lili Sorčan.  Lili se je že v otroštvu začela navduševati za modo, saj je kar sama šivala obleke za punčke, sestri in sestrične.  Po osnovni šoli je obiskovala Srednjo oblikovno šolo v Mariboru, kjer je dobila še teoretične osnove o krojenju in seveda modi. Nato se je vpisala še na srednjo šolo za storitvene dejavnosti in logistiko, kjer je svoje znanje še dopolnila. Za svojo prvo modno revijo se je odločila, ker je želela svoje kreacije predstaviti širši publiki. Po brvi, ki je segala skoraj po celotni dolžini kulturnega doma, so se sprehodile Tanja Mauer, Ana Marija Palčnik, Monika Oset, Jasna Potecin, Urška Režen, Tina Domajnko, Neža Šporer, Samanta Gloria Pahole, Anita Ljubej, Živa Trunkl, Alja Urbanček in Neja Krampl Mastnak. Manekenke so pokazale dvajset kreacij, sprehodile pa so se v štirih izhodih.  Da sta bila k oblekam skladna tudi frizura in make up, so skrbeli frizerji frizerskega salona salon Iris Hair Styling pod vodstvom Iris Repovš. Nobenega modnega dogodka si seveda ne moremo predstavljati brez nakita; tokrat ga je izdelala Ines Ljubej.

K vsakemu resnemu dogodku pa seveda spada tudi zabavni program. Za glasbeni del sta poskrbeli tolkalistka Ines Ljubej in kitaristka Iva Cerkvenik oziroma Duo Rasgueado. Ker pa h glasbi sodi tudi ples, sta se na odru zvrstili še plesni točki plesne skupine Elipsa in breakdance skupine So scary crew. Program je s številnimi zabavnimi vložki povezoval Tomaž Klajnšek.(Z. B.)

Sorodne novice

Znova so se sprehajali po modni brvi

Jure Godler

Zgodba narave tudi s šentjurskim pridihom

Jure Godler

Domača modna kreatorka navdušila

Jure Godler

Modna revija na tržnici

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več