21.7 C
Šentjur pri Celju
20/09/2020
sentjur.net

Zgodba narave tudi s šentjurskim pridihom

Celje, 2. 4. 2016 – V soboto zvečer  se je v Celjskem domu v Celju odvijala dobrodelna modna revija ZGODBA NARAVE. Skupaj so se zbrale in predstavile tri mlade modne oblikovalke Romana Stojnšek, Vida Bračun ter Nataša Recko iz Loke pri Žusmu, ki delujejo pod imenom Hiša mode – Glossarium. Modno revijo so organizirale v sodelovanju z zavodom Zadnje upanje, za katerega se se zbirali prostovoljni prispevki, saj se zelo zavedajo, da je danes potrebno pomagati drug drugemu.

Na modni reviji so se predstavili tudi mladi talenti na različnih področjih. Modno revijo sta otvorila duo Anja Ropotar in Dado Bevc z glasbeno točko. Predstavili sta se tudi Antoneta Turk z baletno točko in Anamari Plavčak s twirling plesno točko. Prireditev je povezovala Maja Muškotelc. Vsaka oblikovalka se je predstavila s svojo kolekcijo. Vse so navdih črpale iz prelepe narave, brezčasnosti, pomladnih barv ter vključile barvno paleto in kose oblačil letošnjih trendov za pomlad/poletje 2016.

Romana je mlada modna oblikovalka iz Rogaške Slatine. Živahna, preprosta, samosvoja in obenem zelo kreativna oseba najraje oblikuje po svojih “norih” idejah, kar je dokazala tudi na dobrodelni modni reviji, kjer se je predstavila s kolekcijo “Pomladna svoboda 70-ih”. Navdih za inspiracijo je iskala v ženski silhueti 70-ih let ter brezčasni naravi, ki se v pomladnih mesecih prebuja in začne cveteti. Barve zaznamujejo pisano in cvetočo pomlad.

Vida je še ena mlada navdihujoča modna oblikovalka, ki prijaha iz Šmarja pri Jelšah. Na dobrodelni modni reviji se je predstavila s kolekcijo, ki jo je poimenovala “Preprosta razigrana pomlad”. Pri njej opazimo različne linije, gubanja in kombinacije različnih materialov. Njen zaščitni in prepoznaven znak so obrazi, ki smo jih videli v različnih pomladnih in modnih barvah.

Nataša prihaja iz Loke pri Žusmu. Željo po oblikovanju ima že od malih nog. Njene kreacije največkrat navdihujejo narava, arhitektura, mesta, slovenski etnografski vzorci in detajli. Za predstavljeno kolekcijo je navdih za oblikovanje kolekcije elegantnih oblačil je črpala iz čudovite narave, ki jo najdemo v mestu Budimpešta, zato jo je poimenovala “Pomlad v Budimpešti”. Celotna kolekcija tako poteka skozi prizmo skrbno urejenih parkov v trikotnih oblikah ter cvetličnih odtenkih modre in rožnate barve.

Ob drugem je omembe vredno, da je dogodek prišla podpirat tudi zelo priznana slovenska oblikovalka Maja Štamol Droljc, ki je oblikovalkam čestitala in dala motivacijo za naprej. Namen dogodka je bil predvsem povezovanje mladih in ostalih sodelujočih, saj se zavedajo, da je podpora drug drugemu zelo pomembna in pa predvsem, da si takšnih dogodkov želijo tudi v Knežjem mestu, kjer bi se lahko mladi umetniško povezovali, premalo. Ob tem so k sodelovanju povabile druge mlade ustvarjalce, kot so fotografi, scenaristi, grafiki, fotografi, snemalci, vizažisti, stilisti, frizerji itd., pri čemer je v projekt vsak vložil delček svoje kreativnosti in svoje srce, s čimer so pomagali Zavodu Zadnje upanje(Romana Stojnšek; foto: Rok Černezel)

Sorodne novice

Znova so se sprehajali po modni brvi

Jure Godler

V Zgodbah narave bo kreacije razstavila tudi Nataša Recko

Jure Godler

Domača modna kreatorka navdušila

Jure Godler

V znamenju mode

Jure Godler

Modna revija na tržnici

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več