17.1 C
Šentjur pri Celju
27/09/2021
sentjur.net

Vabilo na krvodajalske akcije – letos že zbrali 332 litrov krvi

Šentjur, 13. 9. 2021 – Kri nas vse povezuje in je v sodobnem zdravljenju nenadomestljiva. Kar vsak četrti Zemljan bo enkrat v življenju potreboval kri. Vsak krvodajalec je tako heroj, ki rešuje življenja. V pravljičnem svetu je Šeherezada potrebovala tisoč in eno noč, da je rešila eno življenje, vsak krvodajalec pa v resničnem življenju že v desetih minutah, kolikor traja odvzem krvi, lahko pomaga, da kar tri življenja tečejo dalje.

Morda bo prav vaša kri nekomu pomagala pri zdravljenju in premagovanju težke bolezni, okrevanju po operaciji ali nesreči, nosečnosti ali rojevanju. Darovanje krvi je gotovo ena najplemenitejših oblik pomoči sočloveku. S številom krvodajalcev se Slovenija uvršča v evropsko povprečje, najpomembnejše pa je, da smo na področju preskrbe s krvjo samozadostni. To pomeni, da v celoti pokrivamo potrebe lastnega zdravstva po krvi.

Rdeči križ Slovenije organizira krvodajalske akcije že od leta 1953. Vsako leto pripravi program krvodajalskih akcij, ki je usklajen z zdravstveno službo in z neposrednimi organizatorji. Programi krvodajalskih akcij so redno objavljeni v časopisih, revijah, radiu, televiziji in na internetu. Kot vsa pretekla leta tudi v letu 2021 Območno združenje Rdečega križa Šentjur nadaljuje z izvajanjem terenskih krvodajalskih akcij. Za njimi je že osem krvodajalskih akcij na katere so privabili 449 krvodajalcev, kar 289 krvodajalcev iz Občine Šentjur pa je še dodatno darovalo kri neposredno na Transfuzijskem centru Splošne bolnišnice Celje. Takole so zapisali: »Do sedaj so zagotovili kar 332 litrov krvi, za katero se še posebej zahvaljujejo krvodajalcem posamezniki, ki jim je ta dragocena tekočina povrnila življenje.«

Območno združenje Rdečega križa Šentjur pa z izvajanjem krvodajalskih akcij nadaljuje, zato vse zdrave krvodajalce vabi na naslednje krvodajalske akcije na katere pa se je potrebno zaradi Covid situacije predhodno naročiti:

  • 19. 9. 2021 (četrtek) od 7.00 do 11.00 Kulturni dom Šentvid pri Planini,
  • 17. 9. 2021 (petek) od 7.00 do 11.00 Podružnična osnovna šola Loka pri Žusmu,
  • 11. 11. 2021 (četrtek) od 7.00 do 11.00 Gasilski dom Šentjur.
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več