6.9 C
Šentjur pri Celju
27/05/2020
sentjur.net

Varno v novo šolsko leto

Dobje, 29.8. 2016 – Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Dobje (SPV) se je sestal na 4. redni seji v ponedeljek, 29. 8. Seje je bila pretežni del terenska, saj so člani prevozili šolsko pot, kjer otroke vsakodnevno razvažal šolski kombi ter postavili opozorilne table ob začetku šolskega leta.

Brez prikazovalnika hitrosti?

SPV si je v prostorih Osnovne šole Dobje ogledal Načrt nevarnih šolskih poti OŠ Dobje ter podal predlog, da se načrt dopolni z morebitnimi novimi šolskimi programi ter novim cestnim odsekom, povezovalno cesto Repuš-Suho. Predsednica je člane seznanila z rezultati državnega razpisa projekta Skupaj za večjo varnost – Namestitev prikazovalnikov hitrosti »Vi vozite«. SPV je namreč pripravil dokumentacijo za potrebe razpisa, pri katerem sta s statističnimi podatki aktivno sodelovali tudi Policijska postaja Šentjur in Medobčinski inšpektorat in redarstvo. SPV, kljub dodelanemu projektu namestitve brezplačnega prikazovalnika hitrosti, ki bi še leto dni bil brezplačno nameščen ob državni cesti R2-424 Dežno-Črnolica, v neposredni bližini uvoza do Osnovne šole Dobje in Vrtca Dobje, ni bil uspešen, zato je SPV sprejel sklep, s katerim apelira na Občino Dobje zagotovitev prikazovalnika hitrosti vsaj še za leto dni ter zagotovitev sredstev za najem v občinskem proračunu.

Terensko delo

Člani SPV so pripravili seznam dežurstev na šolski poti in se zahvaljujejo Janku Gračnarju ter Alojzu Antleju za prostovoljno sodelovanje. Za dežurstvo pa bo poskrbel tudi medobčinski inšpektorat ter Policijska postaja Šentjur. Magdalena Doberšek, članica SPV ter članica Prometnega aktiva OŠ Dobje, je udeležence seznanila z obsežnim programom Prometnega aktiva za šolsko leto 2016/2017 ter s poročilom za preteklo šolsko leto. Delovanje Prometnega aktiva je SPV ocenil kot izjemno kvalitetno. SPV je Občini predlagal še ureditev omejitev hitrosti ter drugih omejitev na novi povezovalni cesti Repuš-Suho, kot izhaja iz kategorizacije ceste, namestitev zaščitnih ograj, postavitev potrebnih znakov na priključkih na obstoječe lokalne ceste. Ravnateljica Suzana Plemenitaš je poudarila razmislek o ureditvi kolesarske steze ali pešpoti iz smeri Jezerc prosti OŠ Dobje, saj bi s tem lahko tudi racionalizirali šolske prevoze, ki se v občini izvajajo, zaradi neobstoja prometne infrastrukture, nadstandardno. SPV je v povezavi s tem predlagal pristop k primernemu projektu ter podprl nadstandard pri prevozu šolskih otrok na nevarnih odsekih. Člani so sprejeli še sklep o čiščenju Dobjanskega potoka na priključku na regionalno cesto v Škarnicah, saj rastje moti preglednost. Pobudo je predsednica že pisno podala izvajalcu vzdrževalnih del. Terenski del seje se je nadaljeval na trasi šolskega kombija, kjer se je pridružil tudi župan Franc Leskovšek, moški del pa je kljub dežju, postavil opozorilne table ob začetku šolskega leta. Dogovorili so se tudi za racionalizacijo določenih poti in postajališč šolskega kombija. (Natalija Plemenitaš Fuchs)

Sorodne novice

Pralne zaščitne maske za vsa gospodinjstva v Občini Dobje

Jure Godler

#koronaintervju št. 13 – Lidija Čadej, občinska uradnica

Jure Godler

Dobjanski večer: Od Prešerna, Valentina do pusta…

Jure Godler

Poleg gibanja je pomembna tudi prehrana

Jure Godler

SPV o več ukrepih na šentjurskih cestah

Jure Godler

V Dobju odprli in blagoslovili razstavo jaslic

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več