30.8 C
Šentjur pri Celju
30/06/2022
sentjur.net

Vaško jedro Ponikva bo!

V Šentjurju sta župan občine mag. Marko Diaci in Ivan Cajzek, direktor na razpisu izbranega izvajalca del podjetja Gic Gradnje iz Rogaške Slatine, včeraj  podpisala pogodbo za izvedbo projekta Ureditev vaškega jedra na Ponikvi – 1. faza.

Občina Šentjur je bila s prijavo projekta uspešna na razpisu Agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja in letos februarja pridobila odločbo o pravici do nepovratnih sredstev v višini dobrih 412 tisoč evrov, medtem ko je celotni projekt težko pričakovane ureditve središča Ponikve vreden 582.600 evrov. Dela se bodo pričela v kratkem in bodo predvidoma zaključena do septembra letos, torej še v Slomškovem letu, ki ga občina ob 150-letnici smrti blaženega Antona Martina Slomška posebej slavnostno obeležuje.

Župan mag. Marko Diaci se je na današnjem podpisu zahvalil vsem, ki so pripomogli k uspešni pripravi projekta in zaželel da bi se dela odvijala po zastavljenem načrtu ter da bi bilo urejeno vaško jedro v ponos krajanom Ponikve in vsej občini. Podpisa pogodbe sta se udeležila tudi predsednik KS Ponikva Janko Pušnik in predsednik delovne skupine za program v Slomškovem letu župnik mag. Alojz Kačičnik, ki sta prav tako pozdravila skorajšnji pričetek del in pomen projekta za Ponikvo.

 

 

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več