20.3 C
Šentjur
20/08/2019
sentjur.net

Večer korenjakov

Na tretjo adventno nedeljo je v Gorici pri Slivnici zopet odmevalo po narodno-zabavni glasbi. Obiskovalci so kulturni dom napolnili do zadnjega kotička. Mladi Korenjaki so sicer najbolj popularni na nemškogovorečem področju. Svoj koncert pa so namenili večinoma slovenskim oboževalcem narodno-zabavne glasbe. Na odru so jim delali družbo Gadi, Ansambel Unikat, Veseli Svatje ter Oto Pestner. Koncert sta odlično povezovala Davor Pušnik in Maja Blaj. Z Avsenikovo Golico so večer pričeli: Dejan Bevc, Primož Tovornik, Dejan Frece, Robi Novak in Tilen Kočevar. Najstarejši član zasedbe je Dejan Bevc, ki igra na klarinet, na katerega doma veselo zaigra tudi svoji prikupni hčerkici Sintiji. Primož Tovornik igra kitaro, v ansamblu pa največkrat prevzame vlogo šoferja. Dejan Frece igra na trobento, je vesel in zelo zgovoren, Robi Novak je fant, ki ga štejejo za zelo perspektivnega mladega harmonikarja v Sloveniji. Tilen Kočevar je pravi čudežni deček, ki z baritonom ali s kontrabasom spravi na noge vso publiko.

Gostje Ansambla Unikat so navdušili s svojo prvo polko, ki je bila izvedena prav tukaj v Gorici pri Slivnici,  takrat še v prvi zasedbi ”Ne cukaj me za kitki”. Člani ansambla Unikat Matic Supovec, Andreja Črešnar in Davor Pušnik, so skupaj s Korenjaki zapeli pesem z naslovom ”Pesem združuje”. Naslednji gost, ki je na odrski sceni že trideset let, je Oto Pestner. Najprej je zapel skupaj s Korenjaki in nato še venček svojih uspešnic. Ansambel Veseli Svatje je predstavil nekaj svojih zadnjih uspešnic. Čeprav se vsi Korenjaki bolj kot ne držijo vsak svojega inštrumenta, so se izkazali, da znajo prav vsi igrati tudi na diatonično harmoniko. Zadnja njihova viža je zazvenela malo drugače, kot smo je vajeni. Na klarinetu sta se jima pridružila odlična prijatelja in glasbenika Dejan Krajnc od Poskočnih muzikantov in Bojan Lugarič član ansambla Slovenski zvoki ter tonski mojster, pri katerem Korenjaki tudi snemajo. Kot zadnji gostje je nastopil še odličen trio – Gadi. Na nedeljski večer so ob odhodu goste postregli še s kuhanim vinom in z domačimi dobrotami. (V. A.)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več