27.1 C
Šentjur pri Celju
17/06/2024
sentjur.net

Večer s prijatelji – 36. Štajerski valček odzvenel v Podčetrtku

Po nekajletnem koronskem premoru se je spet vrnil Večer s prijatelji – tradicionalni Štajerski valček. Na oder dvorane v Podčetrtku so stopili številni priljubljeni slovenski glasbeniki z zabavne in narodno-zabavne scene in poskrbeli za čudovit večer.  Tako so radijci Štajerskega vala sklenili niz dogodkov, s katerimi so na Radiu Štajerski val proslavili radijsko 70-letnico.

»Prireditev Štajerski valček oziroma Večer s prijatelji ima večdesetletno tradicijo in je bila vedno lepo obiskana. Na njej vsako leto nastopijo številni priznani slovenski glasbeniki, zato je to tudi praznik slovenske glasbe, ki jo na Štajerskem valu že od nekdaj promoviramo in spodbujamo. Večer s prijatelji je res en lep večer, ko se srečamo z našimi poslušalci in glasbenimi prijatelji, slovenskimi izvajalci, ki se vedno z veseljem odzovejo in pridejo med nas,« je ob razprodanem dogodku povedala programska direktorica Štajerskega vala Greta Kokot Rajković.

Številni nastopajoči

Za uvod, kot se spodobi, je v večnamenski Športni dvorani Podčetrtek poskrbela Godba na pihala Slovenske Konjice z nekaj koračnicami. Zatem so zapeli in zaigrali glasbeniki in skupine s slovenske zabavne in narodno-zabavne scene: Ansambel Unikat z našim jutranjim voditeljem Davorjem Pušnikom, Dejan Vunjak, Kvatropirci, Natalija Verboten, Vili Resnik, Ansambel Pik, Marko Vozelj, Špas kvintet z Darjo Gajšek, Werner, Mitja kvintet, citrarka Tanja Zajc Zupan s pevko Tejo Saksida, Akordi, Tanja Žagar in Slovenski zvoki.

S Slovenskimi zvoki smo zapeli tudi radijci Štajerskega vala ter vsa dvorana, pesem Ostanimo prijatelji. Zelo pa so, predvsem z Golico, navdušili tudi mladi glasbeniki Harmonikarskega orkestra Simona Plemenitaša. Tudi ples ni manjkal na Večeru s prijatelji, ob nekaj pesmih so se zavrteli folkloristi Folklorne skupine Kozje, ki so v prejšnjem mesecu navdušili tudi v oddaji Slovenija ima talent.

Skozi večer, posvečen tudi 70-letnici Štajerskega vala, najstarejše regionalne radijske postaje v Sloveniji, so obiskovalce popeljali voditelji Štajerskega vala, ki ga lahko spremljate na frekvencah 93,7 in 87,6 MHz, od letos pa tudi digitalno, na DAB+. (Štajerski val, foto: Blaž Lah Photography “Potograf” in Matic Javornik)

Sorodne novice

Iskra leta je postala izjava o celiakiji

Jure Godler

Na Afroditinem teku tudi pohod in vozičkanje

Jure Godler

Štajerski val v rojstnem kraju proslavil 70 let

ViP

Štajerski val upihnil 70 svečk

ViP

Iskra leta: Potrebujemo reševalni helikopter

Jure Godler

Štajerski val v jubilejno leto s pomembno pridobitvijo

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več