31/05/2020
sentjur.net

Veličastna božična predstava

V Komornem zboru A Vista so za letošnje leto pripravili božično zgodbo, kot je v Šentjurju še nismo videli. Pevke in pevci so se potrudili s čudovito vizualno in zvočno kuliso prireditve v Kulturnem domu Šentjur, ki je 16. decembra ob številnih obiskovalcih pokal po šivih. V lanskem letu se avistovcev spomnimo po uspešnih prazničnih nastopih, kjer so predstavili črnsko duhovno glasbo, tokratni koncert pa je bil povsem drugačen.

Rdeča nit letošnjega koncerta so bile pesmi angleškega skladatelja in duhovnika Johna Rutterja, ki je zborovodja tudi priznanega angleškega zbora Cambridge singers, tem pa so se pridružile tudi skladbe ostalih avtorjev – Schutteja, Kremžarja in Leontovycha. Zbor je v goste povabil tudi godalno komorno skupino, ki so jo sestavljali Eva Vrečko – prva violina, Andrej Gubenšek in Andraž Tehovnik drugi violini, Jasmina Rijavec, prof. – viola in Maja Keblič, prof. – violončelo. Tolkalistka Eva Zavšek, prof. je igrala na vibrafon, koncert pa je na klavirju spremljala tudi Blanka Čakš.

Zanimivo je tudi dejstvo, da je večina glasbenih aranžmajev po zvočnih zapisih naredila zboovodkinja zbora Tina Pečar, prof., ki dirigira avistovcem že drugo leto. Božično zgodbo, ki so jo zapeli pevci, so zaigrali in zaplesali tudi mladi utvarjalci v dramski skupini, pod vodstvom Mojce Zupanc, pripovedoval pa jo je Peter Cerkvenik.

Koncert se je od ostalih razlikoval predvsem po tem, da je bil tudi nadgrajen s številnimi in zanimivimi svetlobnimi efekti. Zgodba se je začela s stvaritvijo zemlje in z izgnanjem Adama in Eve iz raja, nadaljevala pa se v boju med človekoma, nizkotnostjo in pogubo, ki jo prekine prihod rešitelja – Jezusa. Temu se pridejo priklonit pastirji. Božična zgodba nas spremlja več kot 2000 let in v njej najdemo dobroto, pogum, voljo in ljubezen, nam je še zaupala glavna pobudnica koncerta Tina Pečar. (foto Amadej Rataj)

 

Sorodne novice

Božički na kolesih razveseljevali otroke in odrasle

Jure Godler

V Dobju si bodo zimske večere obarvali veselo

Tjaša Ferlež

Folklora 63′ je pripravila koncert za etno sladokusce

Jure Godler

Na svojem koncertu Ansambel Petka predstavil novega trobentača

Jure Godler

Jakobčani ob bok veselici

Jure Godler

Učenci in učitelji zamenjali vloge

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več