4.8 C
Šentjur pri Celju
10/12/2022
sentjur.net

Verica predstavila drugo zbirko pesmi

V začetku meseca je Kozjanska domačija v Repušu pri Dobju gostila visokokakovostno kulturno prireditev, za katero je poskrbela nekdanja vaščanka Gorice pri Dobjem Veronika Gradišek z dekliškim priimkom Guček.Po zbirki Trepetlika, ki je luč sveta ugledala pred pol desetletja, je svoja občutja tokrat predstavila v zbirki Robinija, s čimer ustvarja koncept poimenovanj svojih izdelkov po drevesih iz kozjanskega okoliša. Tako kot pri prvencu, je bila predstavitev tudi tokrat tesno povezana s plesom, performans sta povečini izvedli avtorica sama in Estela Žutić z Rifnika.
Tiskovino je založilo Literarno društvo Šentjur, vanjo je vključenih 70 pesmi, ki so razdeljene v pet sklopov z naslovi: Medeno pašne, Podivjano robne, Suho šelesteče, Trajno lesnate in Trnasto prilistne. Kot povabilo k branju naj veljajo besede Alenke Brilej iz spremne besede, in sicer, da se ob branju robinij sladokusci besedovanja lahko medijo do skrajnosti.
Naslednja predstavitev na našem območju se obeta v nedeljo, 18. decembra, ob 18. uri, v Centru kulture Gustav v Šentjurju.
Videoutrinke s Kozjanske domačije najdete na portalu Kozjansko.
info. br, foto: Polona Kitak

[like-gate]
Hvala, ker delite!
[/like-gate]

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več