31/05/2020
sentjur.net

Veseli december na Ramni

Ramna, Slivniško jezero, 23. 12. 2015 – Med prazničnimi dogodki, ki so ob Slivniško jezero privabili številne obiskovalce, je bil tudi mini muzikal Osnovne šole Dobje z naslovom Božič za vse. Več kot 10 učencev izbirnega predmeta Ples je pod mentorstvom Janje Polenšek Davidovski obiskovalcem skozi ples in petje pričaralo poučno zgodbo o Božičkovih pripravah na pot po svetu, škratjih vragolijah ter o božiču otrok v sirotišnici. Ti so s pomočjo gospe Božičkove spoznali, da darila niso samo materialna, ampak da lahko podarimo tudi nekaj izvirnega, celo svojo pesem. Proti koncu predstave so vsi nastopajoči zaplesali še skupni ples, obiskovalcem pa za konec ponudili še domače piškote, na stojnici pa še ostale izdelke, ki so jih izdelali v šoli.

Dare Acoustic je razgrel Ramno

Praznične dneve božiča je nadaljeval mladi kantavtor Dare Acoustic, ki je večini poznan predvsem zaradi nastopa v priljubljenem televizijskem šovu Slovenija ima talent, letos pa je že drugič gostoval na Ramni. V živo je pred polnim lokalom predstavil svoje hudomušne in ljubezenske pesmi kot npr. Telefon, Moj Cuk’r, Pravljica malina, manjkale pa niso niti zimzelene slovenske in tuje skladbe, ki so dodobra razgrele poslušalce. Da je bil koncert še bolj doživet, je Dare k petju in proizvajanju ritmov povabil tudi navzoče, ki so se povabilu odzvali in ob norem vzdušju ter kakšnem zgrešenem tonu poskrbeli za smeh. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

Božički na kolesih razveseljevali otroke in odrasle

Jure Godler

Ramna Jazz ponovno glasbeni presežek poletja

Jure Godler

Kresna noč na predvečer državnega praznika

ViP

Glasovirke s tolkalci opevale božič

ViP

Neža Artnak druga na uličnem teku v Mariboru

Jure Godler

Za dan žena kava, poezija, likovna umetnost in glasba

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več