13 C
Šentjur
14/10/2019
sentjur.net

Veselo s Pišečko Mico in Petko

Že po tradiciji je decembrski Anin večer bolj praznično nastrojen, radosten in začinjen s humorjem. Tako je bilo tudi 14. decembra, v večnamenskem prostoru Osnovne šole Prevorje,  ko je vodja teh petkovih družabnih večerov Marija Frece Perc v goste povabila Pišečko Micko in ansambel Petka. Oboji so poskrbeli za veselo popotnico v praznične dni. 

Pišečka Mica je razpredala o aktualnih, vsakdanjih in zakonskih pripetljajih. S polnim cekrom humorja je v dveh sklopih nasmejala obiskovalce, za glasbene užitke pa so poskrbeli člani ansambla Petka. Predstavili so nekaj svojih in že uveljavljenih narodnozabavnih skladb in kljub temu, da so stali na majhnem odru, pred manjšim številom obiskovalcem, so izvedli nadvse profesionalen nastop. Po zahvali nastopajočim je Perčeva napovedala januarski dogodek, ko bo svoj kraj in delovanje predstavila KS Dramlje. Za neuradno druženje ob obloženih mizah so poskrbeli krajani Krivice.   

Treslo se je od strokovnih teorij 

Ko se zemlja strese, je bil naslov novembrske teme Aninega večera, Perčeva pa je gostila univerzitetnega dipl. inž. geologije Tomaža Majcna. Obiskovalcem je predstavil vedno aktualno tematiko o potresu, vulkanih, strahu in paniki. Odkrival je svet mineralov, kamnin, fosilov in nasploh bogastvo Zemlje. Dotaknil se je tudi teme ogeoloških procesov, naravnih zakonitosti in trenutkov, ko se spremeni izgled prizadetega območja, obenem pa prizadenejo tudi tamkajšnje prebivalce. Majcen se je sprehodil tudi po različnih krajih sveta in predstavil tipe vulkanov. Svoje tovrstno znanje je podkrepil še s slikovito predstavitvijo na platnu. Za glasbeno poslastico je tokrat poskrbel harmonikar David Zalokar. Obiskovalce je pogostila vaška skupnost Straška Gorca. 

(Majda Rezec, foto: Majda Rezec in Mateja Kramer )

Sorodne novice

Na svojem koncertu Ansambel Petka predstavil novega trobentača

Jure Godler

Zagorel je tovornjak – več kot 40.000 evrov škode

Jure Godler

Pajek ostaja predsednik prevorskih planincev

Jure Godler

Na Prevorju polnili vreče

Majda Rezec

Naj v naših mamah bo vedno pomlad

Jure Godler

Medgeneracijska delavnica pletenja košaric

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več