30.9 C
Šentjur pri Celju
08/08/2020
sentjur.net

VIDEO: Požar zajel župnijsko poslopje

Slivnica pri Celju, 31. oktober 2019 – Zadnji dan meseca požarne varnosti so v Prostovoljnem gasilskem društvu Slivnica pri Celju obarvali preventivno. Z organizacijo društvene vaje so pred ocenjevalci preizkusili svojo zmogljivost in pripravljenost v primeru požara in ostalih nesreč.

Letošnja vaja je bila izpeljana na poslopju slivniške župnije. Po scenariju je zaradi odvrženih molotovk požar zajel t. i. kaplanijo, kjer zadnja leta domuje Čebelarsko društvo Slivnica pri Celju, katerega člani so imeli tisti čas sestanek. V dimu so ostali ujeti trije, ki so jih gasilci pravočasno rešili iz stavbe in oskrbeli. Nadalje so pogasili še preostanek goreče stavbe. V vaji so gasilci prednostno preverili delovanje osvetljave v intervencijah v mraku ter hidrantno omrežje. Predstavniki Gasilske zveze Šentjur so vajo, ki jo je vodil Matic Iskra, ob postroju ocenili za uspešno in uspešnejšo od lanske. (ViP)

VIDEOTEKA

Sorodne novice

Strela zanetila požar na stanovanjski hiši

Tjaša Ferlež

Stanovanjski požar v Ostrožnem terjal življenje

Jure Godler

V Primožu ponovno zagorelo na istem mestu

Tjaša Ferlež

Štab CZ Šentjur: brez izjem upoštevajte prepoved kurjenja v naravi!!!

ViP

Zagorelo v gozdu na Primožu pri Šentjurju

Jure Godler

Zagorelo na šentjurski bencinski črpalki

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več