1.9 C
Šentjur pri Celju
30/11/2021
sentjur.net

VIDEO: Požar zajel župnijsko poslopje

Slivnica pri Celju, 31. oktober 2019 – Zadnji dan meseca požarne varnosti so v Prostovoljnem gasilskem društvu Slivnica pri Celju obarvali preventivno. Z organizacijo društvene vaje so pred ocenjevalci preizkusili svojo zmogljivost in pripravljenost v primeru požara in ostalih nesreč.

Letošnja vaja je bila izpeljana na poslopju slivniške župnije. Po scenariju je zaradi odvrženih molotovk požar zajel t. i. kaplanijo, kjer zadnja leta domuje Čebelarsko društvo Slivnica pri Celju, katerega člani so imeli tisti čas sestanek. V dimu so ostali ujeti trije, ki so jih gasilci pravočasno rešili iz stavbe in oskrbeli. Nadalje so pogasili še preostanek goreče stavbe. V vaji so gasilci prednostno preverili delovanje osvetljave v intervencijah v mraku ter hidrantno omrežje. Predstavniki Gasilske zveze Šentjur so vajo, ki jo je vodil Matic Iskra, ob postroju ocenili za uspešno in uspešnejšo od lanske. (ViP)

VIDEOTEKA

Sorodne novice

Peka kostanja bi lahko bila usodna za dedka

Jure Godler

Gasilska vaja v Dobrini: Potres je povzročil še požar

Tjaša Ferlež

Gasilska vaja: Iz objekta so slišali klice na pomoč

Tjaša Ferlež

Reševali so tudi s pomočjo lestve in koritastih nosil

Tjaša Ferlež

Gasilci treh občin gasili požar na Planini pri Sevnici

Tjaša Ferlež

Vaja: Požar v Spodnji Ponkvici pogasili domači gasilci

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več