17.9 C
Šentjur
19/10/2019
sentjur.net

Trgatev kronala vodnjak in odojek

Gorica pri Slivnici, 29. september 2019 – Trgatve po slovenskih vinogradih so že v polnem razmahu, tradicionalno pa so minulo nedeljo potrgali tudi sadove potomke mariborske stare trte v goriškem krožišču. Kljub temu, da bi bil za razbremenitev borih nekaj trsov okoli preše dovolj le en par rok, se druženja vsako leto udeleži več vinogradnikov in krajanov.

Zbrane “trgače” je najprej pozdravil predsednik Vinogradniškega društva Sv. Urban, Milenko Tanšek. Z zanosom je predstavil letošnjo novost v krožišču – vodnjak, iz katerega teče pitna voda. Zbrane in novost so pozdravili tudi župan Občine Šentjur, mag. Marko Diaci, predsednik KS Gorica pri Slivnici, Janez Palčnik ter mestni viničar Jurij Malovrh. Za dobro in slabo potezo ob enem so poskrbeli člani pobratenega vinogradniškega društva s Hrvaške, ki so s prinesenim odojkom poskrbeli, da je grozdje zaradi “degustiranja” dobrot, večidel ostalo ne obrano. Nekoliko kasneje se je druženju pridružil še župnik Marko Šraml, ki je blagoslovil novi vodnjak. (ViP)

Sorodne novice

Trgatev 2019: Rdeče vino je odlično za srce

Jure Godler

V znosnejši jesenski sapi žegnali konje

ViP

Novo vozilo dar gasilcem in celotnemu kraju

ViP

Slavospevi slivniškim gasilcem ob praznovanju 90-letnice

Jure Godler

Darovali mašo za mučenca Janeza (Ivana) Kranjca

ViP

Jure Ivanušič navdušil na novem prizorišču v Gorici pri Slivnici

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več