6.7 C
Šentjur pri Celju
02/12/2021
sentjur.net

Trgatev kronala vodnjak in odojek

Gorica pri Slivnici, 29. september 2019 – Trgatve po slovenskih vinogradih so že v polnem razmahu, tradicionalno pa so minulo nedeljo potrgali tudi sadove potomke mariborske stare trte v goriškem krožišču. Kljub temu, da bi bil za razbremenitev borih nekaj trsov okoli preše dovolj le en par rok, se druženja vsako leto udeleži več vinogradnikov in krajanov.

Zbrane “trgače” je najprej pozdravil predsednik Vinogradniškega društva Sv. Urban, Milenko Tanšek. Z zanosom je predstavil letošnjo novost v krožišču – vodnjak, iz katerega teče pitna voda. Zbrane in novost so pozdravili tudi župan Občine Šentjur, mag. Marko Diaci, predsednik KS Gorica pri Slivnici, Janez Palčnik ter mestni viničar Jurij Malovrh. Za dobro in slabo potezo ob enem so poskrbeli člani pobratenega vinogradniškega društva s Hrvaške, ki so s prinesenim odojkom poskrbeli, da je grozdje zaradi “degustiranja” dobrot, večidel ostalo ne obrano. Nekoliko kasneje se je druženju pridružil še župnik Marko Šraml, ki je blagoslovil novi vodnjak. (ViP)

Sorodne novice

Peka kostanja bi lahko bila usodna za dedka

Jure Godler

V krožišču potrgali velikanske grozde

Jure Godler

Četrt stoletja stara potomka najstarejše trte bogato obrodila

Jure Godler

Za praznik športa obhodili domače gričke

ViP

V spomin Grassellijev v Gorici pri Slivnici kmalu park

ViP

Poletje zašpilili s hladno deželo

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več