14.4 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Vokalna skupina 7 de’ci leto zaključuje s prvencem

Šentjur, 31. 12. 2020 – Leto 2020 je bilo leto, ki se je s črnimi črkami zapisalo v zgodovino človeštva kot leto, ki se ga bomo za vedno spominjali, čeprav se ga nihče ne bo hotel. V času epidemije so obstale številne kulturne dejavnosti ljubiteljskih kulturnikov. Le zelo redka kulturna društva so kazala znake življenja. Med njimi so bili tudi pevci Vokalne skupine 7 de’ci iz Šentjurja. Fantje so skoraj v celoti realizirali plan dela, izvedli so nekaj koronskih nastopov z obzidja šentjurske in goriške cerkvice, izpeljali so peti Izziv p(ol)etja, vsakotedensko vadili – v začetku leta na varnostni razdalji, kasneje pa preko videokonferenc.

Vokalno skupino 7 de’ci sestavljajo Miran Šmid, Jure Zdolšek, Andrej Koprivc, Ivan Romih, Milan Dobrotinšek, Zoran Borovšak, Jure Godler ter umetniški vodja Leon Ašenberger. Njihovo delovno vnemo in nepopustljivost so letos prepoznali tudi v Zvezi kulturnih društev Šentjur in jim ob letošnjem prazniku Ta veseli dan kulture podelili tudi priznanje. Žal pa so v lepšo prihodnost morali prestavili tudi pevsko-gledališko predstavo Vaje za šankom, ki so jo želeli odigrati v decembru 2020. Vendar številnim projektom še ni konec.

Šentjurčani

Konec leta se se pevci odločili, da bodo posneli tudi pesem Šentjurčani, ki so jo natanko pred 40-timi leti prepevali člani skupine New swing quartet. Manj znana pesem NSQ je izšla pri založbi Jugoton na vinilni plošči, kjer ji je družbo delala še ena pesem – Ljubim te Slovenija, premierno pa so jo predstavili na Melodijah morja in sonca v Piranu 1980. Besedilo je napisal Dare Hering, v originalu pa je solo zapel Oto Pestner.

Skladba je dobila novo acapella preobleko, ko je priredbo za Vokalno skupino 7 de’ci pripravil njihov umetniški vodja Leon Ašenberger. Pesem imajo šentjurski De’ci na repertoarju že nekaj let in v tem času je doživela tudi nekaj aranžerskih popravkov. Za njo pa so posneli tudi korona videospot, ki ga na sentjur.net-u tokrat objavljamo premierno. Vokalna skupina 7 de’ci je na ta način sklenila praznovanje svoje najpomembnejše in “okrogle” obletnice – 7 let delovanja. Vsem bralcem portala želijo veliko zdravja, negativnih testov in pozitivnega vzdušja. (Jure Godler)

Sorodne novice

De’ci osvojili Maribor in Špičnik

Jure Godler

Pripravili so gledališko-glasbeno predstavo »Za šankom«

Tjaša Ferlež

Ponovno so zapolnili ploščad pred IKC

Tjaša Ferlež

Gorenjci čudovito zapeli Josipovo pesem

Jure Godler

Glasovirke z novimi gvanti zapele pod Ipavčevo lipo

Jure Godler

Ta veseli dan kulture letos precej drugačen

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več