10.6 C
Šentjur pri Celju
11/04/2021
sentjur.net

Vozim, vendar ne hodim v Dobju

Občinski Svet za preventivo in varnost v cestnem prometu (SPV) Občine Dobje je s pomočjo financerja Občine Dobje, gostitelja Osnovne šole Dobje in izvajalcev Zavoda Vozim, v petek, 17. 11. 2017, izvedel preventivno delavnico »Še vedno vozim – vendar ne hodim«. Delavnica je bila namenjena osnovnošolcem, dijakom in mladostnikom, udeležili pa so se je tudi nekateri starši.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je pred letom dni predstavil projekt »Zdravje v občini«, na podlagi katerega je bil delež prometnih nezgod z alkoholiziranimi povzročitelji v Občini Dobje višji od slovenskega povprečja. To je za SPV Občine Dobje bil signal, da je potrebno preventivno delovati tudi v smeri ozaveščanja, predvsem mlajše generacije ter so zato z letnim načrtom dela in podporo Občine Dobje tudi v občinskem proračunu zagotovili sredstva za izvedbo delavnice.

Prometne preventivne delavnice »Še vedno vozim – vendar ne hodim«, potekajo na osnovi podajanja osebne izkušnje poškodovancev v prometnih nesrečah, ki skozi lastne izkušnje podajo neposredne informacije o pomenu varne vožnje in upoštevanju cestnoprometnih predpisov ter posledicah prometnih nesreč. Prometne delavnice temeljijo na metodi podajanja osebne zgodbe mentorja, strokovnjak na svojem področju (doživel je prometno nesrečo in je posledice neodgovornega ravnanja v cestnem prometu – svojega ali drugih – izkusil na lastni koži), zato ima najboljši začetni položaj v izobraževalnem procesu. V Dobju je osebno zgodbo izpovedal gospod Janez iz Zavoda vozim.

Na delavnici je uvodoma spregovorila predsednica SPV Natalija Plemenitaš Fuchs, župan občine Dobje Franc Leskovšek in predstavnik Policijske postaje Šentjur, ki aktivno deluje tudi v občinskem SPV-ju, g. Peter Užmah, pri izvedbi pa je bila izjemno aktivna Magdalena Doberšek, predstavnica SPV. Glede na izraze staršev ter izražena vprašanja ob koncu delavnice, je le-ta dosegla namen v smeri ozaveščanja o posledicah neodgovorne vožnje. (N. P. F.)

Sorodne novice

Elaborat presoje varnosti cest v Dobju kot vstopnica za izboljšave

Natalija Plemenitaš Fuchs

Šolske poti v Dobju pripravljene na šolarje

Jure Godler

Praznik Občine Dobje za zaprtimi vrati

Jure Godler

#koronaintervju št. 25 – Natalija Plemenitaš Fuchs, inšpektorica

Jure Godler

Dobjanski večer: Od Prešerna, Valentina do pusta…

Jure Godler

Župan odgovarja občinski svetnici: Vpliv na proračun bo manjši

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več