14.4 C
Šentjur pri Celju
07/06/2023
sentjur.net

Vreme proslavi znova naklonjeno

Šentjur, 19. junij 2022 – Po nekaj letih dežja je prireditelje občinske proslave ob dnevu državnosti že lani razveselilo sončno vreme, ponovno tudi letos, kar je praznovanje omogočilo na Mestnem trgu. Tudi letos je za govorniški pult stopil župan, mag. Marko Diaci, ki se je znova dotaknil aktualnosti. Pohvalil je delovanje skupnosti med epidemijo novega koronavirusa in pozval k solidarnosti v jeseni, ko se po napovedih zopet obetajo negotovi časi. “Ideja globalnega kapitala je še veliko bolj brutalna od levega in desnega boljševizma, ki se jih je tudi sicer potrebno paziti.” je opozoril na pasti globalizacije, ki zaradi soodvisnosti sveta vplivajo tudi na Slovenijo.

Župan se je obregnil tudi na solidarnost in miselnost na skupno dobro. Po občini namreč opaža vse več vandalizma: “Naše mesto poskušamo urejati, spreminjamo ga, povezujemo, da bi ljudem omogočili kvalitetno sobivanje. Ne smemo dovoliti, da postanemo poligon za izživljanje frustracij in ustrahovanje. Kot lokalna skupnost moramo dobro premisliti o solidarnosti.”

V nadaljevanju programa, ki ga je moderiral Vid Palčnik, je Pihalni orkester Šentjur pod vodstvom Jurija Hladnika izvedel tri “Princesuite” – priredbe del Josipa Ipavca, pod katere se je podpisal Peter Tovornik. Princesuite so premiero doživele pred mesecem dni v okviru izvedbe celotne opere Princese Vrtoglavke v hruševski športni dvorani. Pihalcem so se v nedeljskem programu pridružila tudi zasedba Vudlenderji s svojimi najbolj poznanimi in večkrat nagrajenimi skladbami. (foto: Natalija Mlinarič)

Sorodne novice

Kletna etaža za inovativen pristop k interpretaciji kulture

Jure Godler

Po treh letih ponovno zbrani na božičnem koncertu

Jure Godler

ŠENTJUR: Diaci vstopa v četrti mandat. Prejel 70,58 % glasov.

ViP

Po plašču, zdaj še nova notranjost slivniške šole

ViP

Vudlenderji znova pred domačim mestom

ViP

Tradicija se znova nadaljuje

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več