14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

Vrtčevski pisani oktober v enoti Pešnica

Sonce, dež, veter, pisano listje, buče, kostanj … Mesec oktober je tu in z njim letni čas jesen. Prvi teden v oktobru smo v enoti Pešnica strokovne delavke za otroke pripravile vsak dan nekaj posebnega, saj smo praznovali TEDEN OTROKA s sloganom SKUPAJ SE IMAMO DOBRO.

Družili smo se vsi otroci skupaj, se igrali, zabavali, ustvarjali, zadnji dan Tedna otroka pa smo med nas povabile glasbenika Robija Novaka iz ansambla Mladi korenjaki, ki jim je predstavil instrumenta, diatonično in klavirsko harmoniko, zaigral nekaj pesmi in se z otroki poveselil. Otroci so bili zelo navdušeni, pritiskali so na tipke harmonike, peli in plesali.

V sklopu jeseni pa smo med nas povabili Tetko jesen, ki nas je popeljala v ta čudovit pisan in razigran jesenski čas. Ličkali in luščili smo koruzo, pekli kostanj, raziskovali gozd, se učili jesenskih deklamacij in pesmic, grabili listje in se po njem valjali. Uživali smo, tako starejši kot tudi mlajši oddelki. Starejši oddelek je izdelal svoje strašilo, ki nam krasi vhod vrtca. Otroci so odhajali v gozd nabirat jesenske plodove za ustvarjanje in didaktična sredstva. Trebili so buče in prosili kuharice, da jim spečejo bučnice. Z vzgojiteljicama so odšli na bližnjo kmetijo, kjer so videli živali, s seboj pa so odnesli sestavine za zdravo bučno juho, to juho so si naslednji dan pripravili za malico. (Nives M. in Nika Z.)

Sorodne novice

V vrtcu zaključili leto

Jure Godler

Prejeli smo: Turoben maj posvetili kulturi

Jure Godler

Prejeli smo: Tradicionalni Veseli vrtiljak v Šmarju pri Jelšah

Jure Godler

Eko teden v enoti Pešnica

Jure Godler

Mesec marec je posvečen družinam

Jure Godler

Vrtec Šentjur nagrajen na sejmu Altermed

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več