25.3 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Vrtec Šentjur: Raziskovalci pomladi

Pomlad- čudoviti letni čas. Narava se prebuja in otroci postanejo pravi raziskovalci. Tudi v enoti Vrtca Hruševec smo raziskovali kaj nam narava pričara. Opazovali smo veje na drevesih in tako opazili kako se iz njih razvijajo majhni zeleni listi. Raziskali smo razvoj regrata. Ko smo opazili na travniku rumene regratove cvetove smo jih nabrali in naredili regratov sirup. Otroci so pri kuhanju regratovega sirupa aktivno sodelovali in ga na koncu z veseljem okušali.

Pogovarjali smo se tudi o spomladanskih opravilih, kaj vse počnemo na vrtu in na njivah. Ker smo spoznali, da na njih lahko pridelujemo pridelke, smo se odločili, da bomo postali pravi mali vrtnarji in posadili fižol. Najprej  smo si okrasili lončke. Nato smo vzeli vedra in lopatke in poiskali zemljo v naravi za saditev. Vsakodnevno smo opazovali njegovo rast in skrbeli zanj tako, da smo ga redno zalivali. Izvedli smo tudi nekaj naravoslovnih poskusov s fižolom, in tako smo ugotovili, da potrebuje fižol za rast svetlobo in vodo. Pomlad nam je prinesla veliko novih odkritij in spoznanj, vendar ker smo pravi mali raziskovalci gremo po tej poti naprej, saj vemo, da nam narava in pomlad prinašata še veliko novih dogodivščin. (Daniela Leskovšek in Jona Miklavc)

Sorodne novice

Vrtec Šentjur: Da bo varen vsak nov dan!

Jure Godler

Vrtec Šentjur: Po poteh našega kraja

Jure Godler

Iz vrtca: Mesec marec – mesec družine

Jure Godler

Vrtec Šentjur vabi k vpisu predšolskih otrok

Jure Godler

Vpis v enote Vrtca Šentjur za šolsko leto 2021/2022

Jure Godler

Ko praznujeta vrtec in šola

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več