24.9 C
Šentjur pri Celju
13/07/2024
sentjur.net

Vsako življenjsko obdobje ima svoj pečat

Ponikva, 27 .5. 2015 – Sončna in topla nedelja je bila na Ponikvi še posebej posebna za vse starejše, ki so se zbrali v farni cerkvi, kjer so jim sodelavci Karitas skupaj z domačim župnikom Alojzom Kačičnikom pripravili idilično srečanje. Vsak človek gre skozi več obdobij v svojem življenju. Najprej otroštvo, mladost, odraslost in na koncu starost in prav v vsakem izmed njih  je nekaj, česar se vedno radi spominjamo …” So bile besede, ki s katerimi je Rok Metličar, nadžupnik v Laškem, nagovoril zbrane v cerkvi na Ponikvi.

Zase pravi, da rad dela z starejšimi, rad jim prisluhne in jim včasih ponudi kakšen prijazen in koristen nasvet. Takole pravi: “Starost opazimo takrat, ko se ne moremo spomniti, kam smo dali ključe ali če smo ugasnili plin na štedilniku. Vse to so znanilci starosti. Nikogar naj ne bo tega sram, saj se prav vsi najdemo v kakšni podobni situaciji. Naše življenje je kot letina. Enkrat je obilna in bogata, spet drugič je revna in skopa. Nikoli ne vemo, kaj nas čaka, in nikoli ne vemo v naprej, kakšna bo letina letos.” Vsem starejšim je z besedami vlil novih moči in novega upanja, spodbudil jih je, da naj nikoli ne izgubijo upanja in vere, saj ta dva vedno znova vlijeta upanje in moč.

Pri sveti maši so med drugim starejši prejeli zakrament bolniškega maziljenja. Po prejetih zakramentih in končani sveti maši so starejši nadaljevali druženje v cerkvi. Sodelavci Karitas so zanje pripravili hrano in pijačo, tako da se je druženje nadaljevalo v prijetnem duhu še naprej. Otroci iz Slatine pa so zanje pripravili poseben program, v katerem so se predstavili kar sami s pesmimi, ki so jih zapeli ali zaigrali na harmoniko in flavto. Za konec so jim pri petju pesmi pomagali tudi vsi zbrani v cerkvi. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Sirene, helikopter in več poškodovanih na železniški postaji na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Na Kocenovo soboto preizkusili tudi hitre prste

Tjaša Ferlež

Ponikva z razstavo v poklon stoletnice Štefke Drolc

ViP

Srečanje Karitas na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Zaključek Martinovih dni na Ponikvi in krst mladega vina

Urša Kajba

20. Slomškov dan katoliških pedagogov na Ponikvi

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več