25.3 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Vse najboljše, naš Dom starejših Šentjur

Šentjur, 27. 9. 2019 – Dom starejših Šentjur je praznoval svojo 20-letnico delovanja. V dvorani doma so pripravili svečano proslavo, ki pa so jo zaradi premajhne dvorane še za varovance doma, v živo prenašali tudi v jedilnico. Prav tako se je del rojstnodnevnega praznovanja odvijal ravno tam. V programu prireditve so želeli predstaviti dom starejših kot življenjsko pot – od prvega utripa pa do danes. Kjer si roko podajajo sobivanje, povezanost in medgeneracijsko druženje. Prireditev je povezovala Sonja Božič.

Osrednjo vlogo v kulturnem programu sta imela vnučka varovancev Sonja in Tobija, ki sta se javljala v dvorano v živo preko videa. Zbrane je kot prva pozdravila direktorica Doma starejših Šentjur, Vesna Vodišek Razboršek, ki zadnjih devet let drži v svojih rokah vse niti. Izpostavila je, da se v domu trudijo iskati nove poti, ki bi stanovancem omogočile čim boljše in prijaznejše bivanje v domu. “Ob strokovnosti prepoznavamo želje in potrebe stanovalcev, hkrati pa nudijo visoko stopnjo etičnosti,” je povedala direkotrica. “Ta hiša nam nudi dom, nam nudi delo, predvsem pa nam nudi spoznanje, da smo vsi eno in da lahko vsi skupaj sooblikujemo njeno vsebino,” je še dodala.

Razvojno naravnani

V domu nudijo institucialno varstvo starejših, oskrbovana stanovanja, dnevno varstvo, začasno bivanje. Vsebine plemenitijo z Večgeneracijskim centrom Pod Vrbco, s katerim so zajeli vse generacije. Direktorica je izpostavila tudi dve zadnji investiciji – Koncept Oaza in Kopalnica dobrega počutja, ki se med seboj dopolnjujeta. Razvili so koncept Hiša, ki omogoča, da se povezujejo vse generacije, Kneippov park in številne posodobitve. “Vse investicije pa so plod preudarnega poslovanja in vse, kar so izgradili v zadnjih letih, smo investirali z lastnimi sredstvi,” je dodala Vodišek Razborškova. V domu biva 167 stanovalcev. Za vse uspehe doma pa je direktorica izpostavila zaposlene, ki svoje delo ne jemljejo zgolj kot poklic, ampak ga vidijo kot svoje poslanstvo.

Zbrane je pozdravil tudi župan občine Šentjur, mag. Marko Diaci. Kot direktorica je tudi on pahvalil ekipo doma, ki jih odlikuje skrbnost, prijaznost, velika strokovnost ter veliko srce. Obljubil je tudi, da bo občina pomagala tudi ob bodočih projektih, ter jim čestital ob obletnici. Zaposlenim in stanovalcem pa sta ob obletnici čestitala tudi predsednica upravnega odbora Skupnosti socialnih zavodov Slovenije mag. Melita Zorec ter novi državni sekretar na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti mag. Urban Krajcar.

Za kulturno popestritev je poskrbela skupina Pocket Edition. Literarna skupina Doma starejših Šentjur – Marica Košar, Marija Sitar, Štefka Strožič, Marija Maček in Marija Kolar so prebrale recital o življenju v domu upokojencev. Nastopili sta tudi plesalki Plesnega centra TBA. Prava uspešnica pa je bil zborček stanovalcev Večno mladi, ki so ob harmoniki Milene Kajtna zapeli venček ljudskih. Za vse obiskovalce so pripravili na koncu prireditve tudi dobrote iz domače kuhinje. (Jure Godler)

Sorodne novice

20 let Folklornega društva Sveti Štefan

Milenka Blažević

Predali zbrana sredstva za počivalnik v Domu starejših Šentjur

Jure Godler

Dobrodelna akcija: Manj svečk za manj grobov

Jure Godler

Postavili temeljni kamen za Hišo Gustav

Jure Godler

Napekli sladice za stanovalce in zaposlene doma starejših

Jure Godler

V uporabo predali že 23. avtomatski defiblirator v naši občini

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več