22.6 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

Vseslovensko petje s srci na Prevorju

Prevorje, 21. 4. 2024 – V nedeljo so se Ljudski pevci s Prevorja z godcem Dragom Žekarjem, že drugič pridružili projekta Vseslovenskega petja s srci. Zbrali so se na dan Zelenega Jurija, ki nosi zeleno vejico po hišah za zdravje in srečo. Namen druženja je bil, da se prepevajo slovenske ljudske pesmi naših prednikov ter da se ohrani in prenaša ljudsko izročilo tudi na mlajše generacije. Ljudski pevci s Prevorja so zapeli veliko pesmi s spremljavo harmonike, na katero jih je spremljal dolgoletni prijatelj ter godec Drago Žekar. Zazvenele so pesmi Zdravljica, Lipa zelenela je,  Prišla bo pomlad, Preozke so stezice, Prišla bo prišla pomlad zelena, Jaz sem dekle imel, Travniki so že zeleni, ter še veliko drugih.

Najlepši čar druženja je bil, ko so se petju pridružili tudi otroci, prijatelji, sosedje, sokrajani ter sokrajanke, skratka vsi, ki radi prepevajo in jim pesem veliko pomeni. Ljudski pevci so poskrbeli tudi pogostitev naših soudeležencev in udeleženk na dogodku petja s srci. Zahvaljujejo se vsem prisotnim za sodelovanje in vso pomoč. Najlepša hvala pa tudi vodji Podružnične šole Prevorje Mateji Kramer in učiteljici Martini Kosaber Gril.  Naj vam pesmi in druženje ostanejo v lepem spominu. (Anja Košir)

Sorodne novice

V domu starejših družno prepevali stare slovenske pesmi

Jure Godler

Čarobnost praznikov na Aninem večeru

Jure Godler

Pogled na vesolje s Prevorja

Jure Godler

Umetna inteligenca burila domišljijo tudi tabornikom na Prevorju

Jure Godler

Zaživela prevorska Liga malega nogometa

Jure Godler

Slovenske pesmi zadonele z obzidja in iz grl

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več