23.6 C
Šentjur pri Celju
21/09/2023
sentjur.net

Z ad hoc energetskim konceptom

Na 10. redni seji občinskega sveta Dobje, ki je bila 18. oktobra, je župan Franc Leskovšek že na začetku predlagal, da se točke dnevnega reda prilagodijo prisotnosti predstavljalcev. Natalija Plemenitaš Fuchs je pohvalila zapisnik ter ponovno oštela župana za pozno poslano gradivo.

LEK

Lokalni energetski koncept (LEK) je izdelan z namenom, da se ugotovi obstoječe stanje oskrbe in rabe vseh vrst energije. S sprejetim LEK-om se lahko zmanjšajo stroški oskrbe z energijo v občini in z njim se spodbuja tudi razvoj novih sistemov in tehnologij na področju učinkovite rabe energije in obnovljivih virov. LEK je predstavil izdelovalec projekta Dušan Jug.   Občina Dobje se je prijavila na evropski razpis energetske sanacije OŠ Dobje, ki ga v 100-odstotnem deležu pokriva EU. Projekt zajema obnovo strehe, fasade, oken in ogrevanja – kotel na pelete, saj kotlovnica ni dovolj velika za hranjenje sekancev. Zakon predvideva, da imajo občine energetske upravljavce – managerje, ki bodo skrbeli za izvajanje LEK-a in spremljali stroške porabe energije.

Vrtčevski paket

Vrtec je obiskala inšpekcija, ki je ugotovila precej manjših pomanjkljivosti. O rednem inšpekcijskem nadzoru je poročala ravnateljica vrtca Suzana Plemenitaš. Ugotovili so, da mora občina sprejeti akt, s katerim bo določila kriterije za sprejem otrok, ugotovili so neustreznost zunanje ograje, ki je nagnjena navznoter, saj vrtec meji na nevarno območje – potok, kljuke na vratih ne smejo otroci sami odpirati, na vratih ni zaščite pred poškodbo prstov, ogledala niso zavarovana pred razbitjem s folijo, otroci se ne smejo igrati pred šolo … Občina bo morala te nepravilnosti odpraviti do 11. decembra.

Zaradi 11 vpisanih otrok v Vrtec Dobje je bilo potrebno oblikovati dva kombinirana oddelka, saj glede na starost otrok ni bilo možno sestaviti skupine – starejšo in kombinirano, kot je bilo v lanskem letu.

Potrdili so tudi ceno vrtca, ki je po novem 352,32 EUR. V vrtcu bodo sprejeli tudi pripravnice – volonterke, ki jim po novem ne pripada plača oz. honorar. Volontersko pripravništvo traja šest mesecev.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več