10.7 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Z diplomatom v angleščini

V četrtek, 19.04.2012,  je OŠ Franja Malgaja Šentjur gostila ameriškega diplomata, g. Marka Oliverja, ki je zaposlen na Ameriškem veleposlaništvu v Sloveniji. Po uvodnem pozdravu je diplomat najprej povedal nekaj o sebi, saj prihaja iz zvezne države Idaho, ki je nam dokaj nepoznana,  ter o poklicu, ki ga opravlja, ki je otrokom precej neznan poklic.
Nato so s svojimi zanimivimi vprašanji, seveda so jih postavljali v angleščini, prišli na vrsto učenci, ki so dogodku prisostvovali in mu postavljali najrazličnejša vprašanja. Na vsa je z veseljem odgovoril, tudi zahtevnejše teme (kriza, dobrodelnost, brezposelnost…) mu niso tuje in učenci so bili z odgovori več kot zadovoljni.
Vsi prisotni smo se strinjali, da je zelo sproščen, saj humorja, ki ga je spretno vpletel v svoje odgovore, ni manjkalo. Zato je tudi druženje minilo hitro in je bilo daljše, kot smo ga prvotno načrtovali. Pogovor je potekal v sproščenem vzdušju, izvedeli smo tudi, da je kljub svoji mladosti prepotoval že veliko sveta, nad Slovenijo pa je dobesedno navdušen in očaran. Z njegovim obiskom so otroci, pa tudi nekateri učitelji dobili vpogled v življenje Američanov, imeli so priložnost poslušati naravnega govorca in morda se je pri komu utrnila misel, da postane nekoč diplomat. Zakaj pa ne?

 Jasna Drešček, organizatorka dogodka

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več