13.2 C
Šentjur pri Celju
28/10/2021
sentjur.net

Z domačimi gasilci izvedli čistilno akcijo

Dobje, 17. 4. 2021 – V Občini Dobje so v soboto, ob prihajajočem dnevu Zemlje, na pobudo odbora za okolje in kmetijstvo, v sodelovanju z Občino Dobje in domačimi gasilci izvedli čistilno akcijo. Akcija se je začela ob 9.00 uri. Zbrali so se pred Gasilskim domom PGD Dobje, kjer so razdelili vreče in rokavice, dogovorili pa so se tudi za lokacije čiščenja. Največjo udeležbo so zagotovili člani gasilskega društva Dobje in posamezniki vaških skupnosti. V akciji je sodelovala tudi Osnovna šola Dobje. Kljub hladnemu vremenu so čistilno akcijo dobro opravili in pobrali veliko odpadkov iz našega okolja. Skupno se je akcije udeležilo več kot 40 občanov, ki so zbrali 10 m3 odpadkov ob cestah in poteh.

Očistili so tudi eno črno odlagališče pri stari šoli.  V tem imenu se zahvaljujejo občinskemu svetniku g. Petru Frecetu, ki je poskrbel za odvoz odpadkov. Po končani akciji je Občina Dobje poskrbela tudi za malico za udeležence čistilne akcije. »Udeleženci akcije in občani občine Dobje pričakujemo, da bodo onesnaževalci prenehali odmetavati odpadke na črna odlagališča, saj bo občina na takšna mesta namestila nadzorne kamere,« je v pogovoru povedal župan občine Dobje Franc Leskovšek. Zahvaljujejo se podjetju Simbio, družbi za ravnanje z odpadki d. o. o. iz Celja, ki so Občini Dobje, tako kot vsako leto, darovali vreče za smeti in rokavice za enkratno uporabo ter organizirali odvoz odpadkov. (Tjaša Ferlež, Foto: Občina Dobje)

Sorodne novice

V Dobju župan sprejel najuspešnejše učence

Tjaša Ferlež

Čistilne akcije: Pometimo pred svojim pragom

Tjaša Ferlež

Na Prevorju zbrali več kot 100 vreč odpadkov

Jure Godler

Lokalni ponudniki hrane so v ponudbi se združili še v Dobju

Jure Godler

V zahvalo zdravstvenim delavcem je pesnica napisala pesem

Tjaša Ferlež

Dvanajsti Guzejev pohod po dobjanskih gričih

Majda Rezec
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več