18.6 C
Šentjur pri Celju
15/08/2022
sentjur.net

Z domačimi gasilci izvedli čistilno akcijo

Dobje, 17. 4. 2021 – V Občini Dobje so v soboto, ob prihajajočem dnevu Zemlje, na pobudo odbora za okolje in kmetijstvo, v sodelovanju z Občino Dobje in domačimi gasilci izvedli čistilno akcijo. Akcija se je začela ob 9.00 uri. Zbrali so se pred Gasilskim domom PGD Dobje, kjer so razdelili vreče in rokavice, dogovorili pa so se tudi za lokacije čiščenja. Največjo udeležbo so zagotovili člani gasilskega društva Dobje in posamezniki vaških skupnosti. V akciji je sodelovala tudi Osnovna šola Dobje. Kljub hladnemu vremenu so čistilno akcijo dobro opravili in pobrali veliko odpadkov iz našega okolja. Skupno se je akcije udeležilo več kot 40 občanov, ki so zbrali 10 m3 odpadkov ob cestah in poteh.

Očistili so tudi eno črno odlagališče pri stari šoli.  V tem imenu se zahvaljujejo občinskemu svetniku g. Petru Frecetu, ki je poskrbel za odvoz odpadkov. Po končani akciji je Občina Dobje poskrbela tudi za malico za udeležence čistilne akcije. »Udeleženci akcije in občani občine Dobje pričakujemo, da bodo onesnaževalci prenehali odmetavati odpadke na črna odlagališča, saj bo občina na takšna mesta namestila nadzorne kamere,« je v pogovoru povedal župan občine Dobje Franc Leskovšek. Zahvaljujejo se podjetju Simbio, družbi za ravnanje z odpadki d. o. o. iz Celja, ki so Občini Dobje, tako kot vsako leto, darovali vreče za smeti in rokavice za enkratno uporabo ter organizirali odvoz odpadkov. (Tjaša Ferlež, Foto: Občina Dobje)

Sorodne novice

Pokaži, kaj znaš je valilnica talentov

Tjaša Ferlež

Že drugi defibrilator v Dobju – tokrat v vasici Ravno

Tjaša Ferlež

V Dobju alkotesterje delili voznikom

Jure Godler

Sedem gradbenih parcel za dobjansko podjetništvo

Jure Godler

S skupnimi močmi očistili staro odlagališče

Tjaša Ferlež

Očistili Prevorje in okolico

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več