18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Z Jelko Godec o lokalni problematiki in žilnih opornicah

Gorica pri Slivnici, 25. april 2018 – Minuli torek je avli goriškega kulturnega doma gostovala poslanka Državnega zbora iz vrst Slovenske demokratske stranke in njena podpredsednica Jelka Godec. V dvodelnem večeru je poslanka v družbi Mojce Inkret in občinskega svetnika iz KS Gorica pri Slivnici Ludvika Žafrana prisluhnila težavam, s katerimi se spopada domača KS. Med njimi je predsednik KS Gorica pri Slivnici Janez Palčnik izpostavil naravne nesreče, ki to območje bičajo vsako leto, problematiko državnih cest, zasebno lastnino, ki (nevarno) propada, ter lastništva v povezavi s Slivniškim jezerom. Slednje je izpostavil tudi svetnik Žafran ter postregel s kupico podatkov in številk, vezanih na privatizacijo objezerskih parcel.

V drugem delu večera je Godčeva predstavila pretresljive ugotovitve Preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu na področju prodaje in nakupa žilnih opornic, kateri predseduje. Ugotovljeno je bilo namreč, da je dobro organizirana mreža podjetij z Mark Medicalom in KB 1909 na čelu zmagovala na prirejenih razpisih bolnišnic, te pa so posledično žilne opornice krepko preplačale. Zbrana dokumentacija bo predana Nacionalnemu preiskovalnemu uradu in specializiranemu državnemu tožilstvu. (ViP)

Sorodne novice

Jubilejni koncert ponovili še v Gorici pri Slivnici

Tjaša Ferlež

Pogovor o Sloveniji v duhu knjižnih uspešnic

Jure Godler

So slovenski kmetje na robu izumrtja?

Jure Godler

Borut Pahor, bivši predsednik, kmalu na trgu dela

Jure Godler

Šentjurčanki med najbolj uspešnimi politiki septembra

ViP

Prejeli smo: Odbor SDS pomagal odpravljati posledice poplav

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več