16.5 C
Šentjur pri Celju
27/09/2021
sentjur.net

Z novo črpalko hitrejši na tekmovanjih

Dolga Gora, 5. 1. 2018 – Kot že tradicija veleva, so tudi letos dolgogorski gasilci uradno pričeli s sezono občnih zborov med prostovoljnimi gasilskimi društvi Gasilske zveze Šentjur. Predsednik društva Rajko Kundih je predstavil letno poročilo, ki se je izkazalo za precej pestro in razgibano. Društvo je v preteklem letu dalo velik poudarek na novih uniformah, predvsem pa druženju in povezovanju članov med seboj, pri čemer jim je uspelo sestaviti tudi ekipo veteranov. V letu 2018 so  pridobili novo gasilsko črpalko, ki je namenjena hitrostnemu gasilskemu tekmovanju, kjer je pomembna vsaka sekunda. Kundih se je ob tem tudi zahvalil Jožetu Udučuin prijateljem iz PGD Planina, pri katerih je unikatna črpalka tudi nastajala.

O delu je poročal tudi poveljnik PGD Dolga Gora Peter Podkrižnik, ki je povedal, da delo na operativnem področju poteka skozi celotno leto. Na občinsko tekmovanje zveze se je letos pripravljalo kar sedem ekip. Vsaka ekipa je pokazala svojo zavzetost in pripravljenost ter tako dosegla dobre rezultate. Čez leto so bili še posebej aktivni najmlajši člani društva, saj so sodelovali na kvizih, orientaciji in pokalnih tekmovanjih. Gasilci pa svojega znanja ne kažejo samo na tekmovanjih, ampak tudi v sodniških vrstah na sojenju različnih društvenih in občinskih tekmovanj. Ob mesecu požarne varnosti so pripravili več dejavnosti, med njimi tudi taktično vajo – travniško-gozdni požar.

 

Osvežili bodo tudi barvo na ograjah

V imenu nadzornega odbora je spregovoril Marjan Dobnik, ki je pohvalil vso vzorno urejeno dokumentacijo ter ob tem pohvale namenil tudi tajniku in blagajniku. Poudaril je korektno delo članov, ki se kaže tudi na drugih področjih v društvu. Gasilci imajo v planu kar nekaj stvari, ki jih bodo postorili v tekočem letu, poleg tekmovanj in dogodkov, ki jih pripravljajo. Prizadevajo si, da bi popravili in osvežili barvo na ograjah gasilskega doma, prav tako bodo menjali tudi vse ključavnice in kljuke na domu ter organizirali dogodke, kot so pohodi, in njihov že tradicionalni Dolgogorski oktoberfest.

Na občnem zboru so podelili tudi priznanja. Dobitniki priznanj so Antonino Javornik, Rok Dobnik, Peter Podkrižnik, Simon Medved, Žan Žnidar, Kundih Majda, Kundih Rajko, Lidija Kolarin Brigita Grm.

 

Defibrilator

Občnega zbora so se udeležili tudi predsednik gasilske zveze Šentjur Aleš Guzej, poveljnik gasilske zveze Šentjur Martin Cmok, predsednik Kulturnega društva Dolga Gora Jože Kadenšek in predsednik krajevne skupnosti Edi Kresnik. V imenu župana občine Šentjur mag. Marka Diacija pa se je občnega zbora udeležila predstavnica Mateja Brglez, ki je zbranim prenesla pozdrave in zahvale župana.

V letošnjem letu pa bodo v Dolgi Gori namestili tudi defibrilator, ki bodo skupaj z Občino Šentjur, s krajevno skupnostjo Dolga Gora, z različnimi donacijami in prispevki omogočili nakup in namestitev naprave. Organizirali bodo tudi predavanje in usposabljanje za delo z defibrilatorjem, saj so mnenja, da je za delo s to napravo potrebno tudi prvo znanje, ko je potrebno priskočiti na pomoč.  (Tjaša Ferlež) 

Sorodne novice

PGD Kalobje: Uspelo jim je prenoviti strop društvene dvorane

Tjaša Ferlež

PGD Lokarje: Zakorakali v 121. leto delovanja

Tjaša Ferlež

Ko zazvoni klic na pomoč, ne razmišljaš o virusu

Tjaša Ferlež

PGD Lokarje: Zborovali mladi gasilci

Tjaša Ferlež

Mesec žensk na čelo društva Sveta Helena prinesel predsednico

ViP

Prihodnje leto praznujejo 75. letnico delovanja

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več