17.3 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Z župansko zmago otvorili prenovljeno igrišče

Grobelno, 22. 10. 2022 – Grobelno je kraj, ki je razdeljen med dve občini. Polovica Grobelnega sodi v občino Šentjur, polovica pa v občino Šmarje pri Jelšah, posledično so krajani tako Šentjurčani kot Šmarčani. V soboto so tako združeni predali v uporabo prenovljen Športni park Grobelno. Pretekla podoba omenjenega parka je klicala po prenovi, številne krajane – tudi tiste najmlajše – pa je rezveselil sodobno urejen športno-rekreacijski park z možnostjo večnamenske uporabe – za košarko, mali nogomet in balinanje.

Zemljišče, na katerem sta stala igrišče in objekt Krajevne skupnosti Grobelno, je takratni krajevni skupnosti (KS Šentjur – okolica) podarila družina Pavlič. Investitor obnove Športnega parka Grobelno je KS Grobelno, s sofinanciranjem Občine Šentjur in Občine Šmarje pri Jelšah. Prvi so nove površine preizkusili športniki, ki jim je investicja v prvi vrsti seveda namenjena. Prvi so začeli balinarji s turnirjem na dveh novih stezah. Nadaljevali so z nogometno poslastico, kjer so se pomerili med sabo župani in krajani KS Grobelno.

Zmaga županom

Na razburljivi tekmi so boljše začeli domačini, ki so kmalu povedli z dvema goloma. Za župane, med katerimi sta bila tudi “domača” župana mag. Marko Diaci in Matija Čakš, so zaigrali še Peter Misja, Janko Kopušar in Miran Jurkovšek. Z dvema evrogoloma – prvega je natančno meril v stičišče vratnice in prečke, drugega pa je zadel z glavo – se je vrnil v igro župan Štor Jurkovšek. V drugem polčasu so igralci prilagodili inteziteto igre spolzkemu igrišču, saj je začelo nežno rositi. Gledalci so videli še tri gole in zaploskali zmagovalcem – ekipi županov, ki je ekshibicijsko tekmo v Grobelnem dobila z rezulatom 4:3.

Po tem ko so se župani preoblekli, so na Grobelnem začeli z uradnim prevzemom športnega parka. Zbrane je uvodoma pozdravil Roman Hriberšek, predsednik KS Grobelno, ki ni uspel skrivati navdušenja nad novo investicijo. Zahvalil se je vsem, ki so pri tem projektu sodelovali. “Veseli me, da smo skupaj izpolnili to dolgoletno željo, kot je rekonstrukcija tega igrišča,” je uvodoma v nagovoru povedal župan Občine Šentjur, mag. Marko Diaci. “Ponovno se je izkazalo dobro sodelovanje med dvema sosednjima občinama, pa tudi med KS Grobelno in KS Šentvid pri Grobelnem, saj smo to investicijo izpeljali skupaj. Zagotovo pa bo zelo dobro služila vsem,” je še dodal šentjurski župan.

Mlade nazaj na igrišča

Župan občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš pa je dodal, da je tudi sam kot otrok preživel veliko časa na igrišču. “Danes pa imamo “zlata” igrišča, osvetlitve, koše, mladi pa prosti čas namenjajo gledanju v telefone, tablice in računalnike. Naša naloga je, da otroke spravimo nazaj na igrišča. Zato je pomembno, da se v lokanih skupnostih zavzemamo tudi za ureditev igrišč,” je pomno dodal Čakš.

Predsednik KS Grobelno Hriberšek pa je obema županoma izročil tudi spominsko zahvalo. Nove športne površine je blagoslovil tudi šentjurski župnik Mitja Markovič. Po končanem delu je košarkarsko igrišče, ki leži pravokotno na malonogometno, “krstila” še šentjurska prvoligaška ekipa Košarkarskega kluba Šentjur. Fantje so sicer brez mini tekme vrgli na koš nekaj žog ter razdelili nekaj vstopnic za bližajoče tekme. Krajani Grobelnega in ostali udeleženci so ob golažu in igranju ansambla Pik na svoj način proslavili novo investicijo. (Jure Godler)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več