17.4 C
Šentjur pri Celju
08/08/2020
sentjur.net

Za konec še na krofe

Šentjur, 25.5.2019 –  Zadno majsko soboto je Lovska družina Šentjur izkoristila dan in se odpravila na izlet. Lepo jutranje sonce, jih je pozdravilo že na poti, kjer dobre volje, smeha in zabave ni primanjkovalo.  Z avtobusom so se iz Šentjurja odpeljali proti Slovenski obali, kjer so se vkrcali na ladjo, ter si obalni mesti Piran in Portorož ogledali kar z morja proti kopnemu. Da pa želodčki niso bili preveč prazni, so jim na ladjici pripravili in postregli s dobro primorsko kapljico rujnega ter ribami na žaru, katere so bile več kot odlične. Po obedu na ladjici, je sledil čas za samostojen ogled mesta in sladkanje, saj je v vročem sobotnem popoldnevu zelo prijala kepica sladoleda.

Iz obale, so pot nadaljevali do razgledne točke v Marezigah, od koder se odpira čudovit pogled na Istrsko zaledje in obalo. Na tej točki pa se nahaja tudi prva vinska fontana v Sloveniji. Lovci so lahko okusili Malvazijo, sauvignonter še dve vrsti Refoška različnih proizvajalcev. Ker pa se po dobri kapljici prileže tudi dobra hrana, so Lovci svoj izlet zaključili v bližnji restavraciji Karjola, ker so jih postregli z tradicionalno primorsko hrano. Po večerji pa so se počasi opravili domov, ampak ker mimo Trojan ne gre, so se ustavili in posladkali še s krofi in tako sklenili zanimiv dan, kjer smeha in dobre volje ni primanjkovalo.

 (Tjaša Ferlež, foto: osebni arhiv)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več