17.4 C
Šentjur pri Celju
08/08/2020
sentjur.net

Za manj alkohola med vožnjo v Občini Dobje!

Dobje, 14. 11. 2019 – Občina Dobje izkazuje v kazalnikih Nacionalnega inštituta za javno zdravje visok delež prometnih nesreč pod vplivom alkohola. V Dobju so tako v četrtek, 14. novembra, v tednu po vseslovenskem praznikom, ki marsikoga privabi k pitju prekomernih količin alkohola, pripravili skupno preventivno akcijo o ozaveščanju nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola.

Akcija je bila izpeljana v okviru letnega delovnega načrta prometnega aktiva OŠ Dobje, katerega cilj je sodelovanje v preventivnih akcijah s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPV) na občinski in državni ravni ter s Policijsko postajo Šentjur. Razdeljenih je bilo cca. 200 alkotesterjev in okrog zgibank, ki so jih izdelali učenci od 1. do 5. razreda v oddelkih podaljšanega bivanja, pri razdeljevanju le teh pa so sodelovali vsi učenci šole. Akcija je imela izjemno pozitiven odziv tako med udeleženci, kot tudi med vozniki. Vozniki so se prijazno odzvali na pojasnila policistov PP Šentjur in otrok ter z veseljem prejeli alkotestrjev, originalne preventive risbice s stran, otrok ter zgibanke Alkohol.

Alkotesterji že drugič

Alkotesterje je SPV Občine Dobje že drugič pridobil na Javnem pozivu lokalnim skupnostim za sodelovanje pri razvijanju in pospeševanje preventivnih programov ter izvajanju nacionalnih akcij na lokalni ravni v letu 2019, poleg tega so za leto 2019 za Občino Dobje pridobili še presojo varnosti šolske poti oz. površin za pešce, ki obsega posamezno izstopajočo točko ali krajši odsek.

Predsednica SPV tega mandata, mag. Natalija Plemenitaš Fuchs, ki je tudi pripravila projektno dokumentacijo za namen tovrstnih javnih pozivov, je izrazila zadovoljstvo nad uspehi SPV-ja v zadnjih letih, saj so po trudu in pridobljenih sredstvih širili dober glas tudi širom Slovenije ter izvedli marsikatero izboljšavo v varnosti cestnega prometa v Občini Dobje. Brez izjemnega sodelovanja z Občino Dobje, OŠ Dobje in Policijsko postajo Šentjur vsekakor ne bi šlo. (Natalija Plemenitaš Fuchs, predsednica SPV Občine Dobje)

Sorodne novice

Divjal po Šentjurju in neuspešno skušal pobegniti policistom

Jure Godler

41-letnemu Šmarčanu zasegli več ponarejenih bankovcev

Jure Godler

Dobro je vedeti pri prečkanju občinskih mej

Jure Godler

Pralne zaščitne maske za vsa gospodinjstva v Občini Dobje

Jure Godler

#koronaintervju št. 13 – Lidija Čadej, občinska uradnica

Jure Godler

Dobjanski večer: Od Prešerna, Valentina do pusta…

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več