0.5 C
Šentjur pri Celju
06/12/2023
sentjur.net

Za nastali požar je bila kriva sveča

Gorica pri Slivnici, 15. 11. 2023 – Člani in članice PGD Slivnica pri Celju, so v mesecu oktobru – mesecu požarne varnosti, opravili kar nekaj aktivnosti. Poleg operativne vaje, so obiskali tudi vrtec, kjer so opravili evakuacijsko vajo in otrokom pokazali vozila in opremo v samih vozilih.

Gasilci PGD Slivnica, so v nedeljo 15. oktobra prejeli klic Regijskega centra za obveščanje zaradi gorečega objekta. Ob prijavi pa so sporočili da so v notranjosti hiše slišali klice na pomoč, zato je obstaja velika verjetnost da so v objektu bili ujeti ljudje. Gasilci so tako nemudoma odhiteli na pomoč. Požar so uspešno pogasili, a je pri tem nastala materialna škoda. Po scenariju, ki so ga ugotovili na koncu, naj bi lastnik pustil prižgano svečo in se odpravil k maši.  Zaradi sunkov vetra se je zavesa, ki je bila ob neposredni bližini sveče vžgala. Ogenj se je razširil v objektu in preskočil tudi na ostrešje. Iz ostrešja se je razširil tudi na sosednji gozd. Požar so opazili izletniki, ki so se vzpenjali na Gradišče.

Tokrat je v zgornjem opisu šlo le za načrt in vajo, ki so jo izvedli gasilci PGD Slivnica. Je pa zgoraj opisan načrt eden bolj aktualnih načrtov trenutnega časa, ko se približuje adventni čas in bomo po domovih prižigali sveče na adventnih venčkih. Za mnoge ni pravega vzdušja brez prazničnega okrasja. A prav različni okraski, med njimi tudi adventni venčki, so lahko krivi tudi izbruh požara. Sveče na adventnem vencu, so za nekatere priljubljena praznična dekoracija. Po spletu nesrečnih okoliščin pa lahko povzročijo požar z manjšo ali večjo materialno škodo. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Požar uničil novogradnjo v Dobrini

Tjaša Ferlež

Obudili tudi spomin na požar na trgu sv. Jurija

Jure Godler

Kakšni bodo mladi, je odvisno od vzornikov

Tjaša Ferlež

Prosijo za pomoč – čez noč ostala brez strehe nad glavo

Tjaša Ferlež

Zagorelo ostrešje stanovanjske hiše v Razborju

Jure Godler

Gasilska vaja: Strela zanetila požar na veliki kmetiji

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več