25.4 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Za nesrečo je bila kriva otroška igra

Šibenik pri Šentjurju, 10. 7.2021 – Ob 9.55 so gasilci Prostovoljnega gasilsega društva Šentjur odhiteli na pomoč ujeti in poškodovani osebi v kamnolomu v Šibeniku. Na kraj dogodka se je z vozilom odpeljalo 18 gasilcev. Vsi prisotni gasilci so usposobljeni za reševanje z vrvno tehniko in nudenje prve in nujne medicinske pomoči.

Takoj po telefonskem klicu na 112 je Regijski klicni center Celje v skladu z načrtom aktiviranja alarmiral in aktiviral osrednjo gasilsko enoto. Ob prihodu na mesto intervencije, je vodja intervencije odredil ReCO Celje aktiviranje nujne medicinske pomoči ZD Šentjur. Kmalu po pregledu situacije so ugotovili, da je bil povod za nesrečo otroška igra, ki pa se je žal končala s poškodbami. Aktivirane enote so nemudoma izvozile na kraj intervencije, vodja je opravil pregled situacije in vodil intervencijo. Enota je redno izvajala komunikacijo z ReCO, vodstvom vaje in enotami.

Šlo je zgolj za gasilsko vajo

K sreči lahko rečemo, da je tukaj šlo zgolj za vajo,  ki so jo izvedli gasilci gasilskega društva Šentjur. Vajo so skrbno načrtovali, saj je vaja zahtevala veliko zbranosti in doslednosti, predvsem pa je bila zelo obširna, saj je njen praktični del trajal vse od 9.00 do 14.30 ure. Vajo si je ogledal tudi poveljnik Gasilske zveze Šentjur Martin Cmok.

Namen vaje je bil poučiti posameznike s operativnimi postopki SOIEC, preveriti posameznike in skupine v postopkih reševanje ponesrečenca ob delovni nesreči na težko dostopnem mestu. Cilj vaje je bila tudi seznanitev z opremo za reševanje in njeno pravilno uporabo, uporaba sredstev in zvez. Tako so izvajali postopke reševanja ponesrečenca v delovni nesreči na težko dostopnem mestu s pomočjo vrvne tehnike in postavitvijo žičnice za horizontalne in vertikalne premike (tirolske žičnice). Utrjevali so znanje posameznikov v poznavanju opreme in tehnike, uporabljene v reševanju ponesrečenca (vrvna tehnika). (Tjaša Ferlež, Foto: Tone Kukovič)

Sorodne novice

Del gasilske olimpijade tudi v naših krajih

Tjaša Ferlež

Kar 32 ekip se je pomerilo na tekmovanju v Celju

Tjaša Ferlež

Domači gasilski podmladek pobral vsa prva mesta

Tjaša Ferlež

Za roko jo je zaprosil kar na vrhu Triglava

Tjaša Ferlež

Gasilci na obisku pri Kulturni pip’ci

Tjaša Ferlež

V Gorici pri Slivnici helikopter slovenske vojske

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več