29.6 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Za praznično obdaritev izberite Šentjurske dobrote

Šentjur, 15. 12. 2021 – Kako podpirati lokalno gospodarstvo in s tem pripraviti čudovito in okusno presenečenje svojim najbližjim? V Razvojni agenciji Kozjansko že nekaj zadnjih let pripravljajo paket Šentjurskih dobrot, ki jih lahko brez slabe vesti namenite za praznične obdaritve svojih bližnjih ali poslovnih partnerjev. Paket vsebuje lokalne dobrote, ki so jih izdelali, napekli in pridelali domači lokalni podjetniki in kmetje. Tudi letos so se odločili za inovativen pristop, saj si lahko v Turističnem informativnem centru (TIC) Šentjur v paket dobrot izberete izdelke po lastnih želji.

Letošnje leto v akciji sodeluje 15 šentjurskih ponudnikov, katerim je dodana ponudba Šentjur Tour. Izbrani darilni paket štirih različnih velikosti (od velikosti S z enim izdelkom, do XL v katerem je do 7 izdelkov) lahko sestavite iz 81 izdelkov, kar je zagotovilo, da bo vaše darilo zares unikatno. “Novosti se kar vrstijo, saj smo na seznam uvrstili tudi butične izdelke, ki so nastali v času Josipovega leta. Ti sta Josipov čaj, ki vas bo prijetno ogrel v teh decembrskih dnevih ter slastna Možičkolada, mlečna čokolada s posebnim okusom. Nismo pozabili tudi na našega kartografa Blaža Kocena s čudovito sestavljanko Izgubljeni s Kocenom in ličnim ovitkom za potni list Na pot s Kocenom. V ponudbi pa ostajata tudi emajliran lonček z zgodbo razbojnika Guzaja ter Šentjurske bun’ce, ki zajemajo glineno posodico za bučnc’e, paket bučn’c in brošuro z navodili za luš’enje,” nam je zaupala informatorka na TIC Katja Videc.

Kaj ponujajo?

Kupci lahko izbirajo med štirimi različnimi velikostmi darilnega paketa. Izdelke pa si lahko naročniki izberejo iz priloženega kataloga izdelkov. V paket Šentjurskih dobrot lahko dodate izdelke iz aronije Aleša Gobca, chief Borut Jovan ponuja številne omake in namaze, mladi vinogradnik Jure Zdolšek buteljčna vina, penine ter salame, Kmetija Jenšterle salame in ostale mesne izdelke. Kmetija Jezovšek ponuja liofilizirano sadje in sokove, Kmetija Jug pa salame in paštete. Ekološka Kmetija Valpatič, ki nastopa pod sloganom Vse&Dobro pa nudi različne namaze iz domače zelenjave, Lucky Luka Choco pa domače sladke namaze.

Marjetka Podplatan ponuja božične čaje, marmelade in jabolčne krhlje, Romanca Rečnik pa orehovo olje. Rosanda Ploštajner v košarico Šentjurskih dobrot dodaja bučnice, medenjake, Sirarna Videc pa kajpada različe sire. Šentjurske kolačke, potice in kekse ponuja Tanja Gobec, Zeliščna kmetija Kalan pa tinkturo Ameriškega slamnika in ognjičevo mazilo. Ponudniki zaključujejo ponudbo z Mašo Senčar, ki ponuja ročno izdelano drobižnico.

Zanimanje se povečuje

“Zanimanje se veča, obiskovalci so navdušeni, da je v pisarni TIC-a možen nakup izdelkov lokalnih ponudnikov in to se kaže tudi pri prodaji. Do sedaj so bili odzivi zelo dobri, saj se trudimo za raznoliko in butično ponudbo šentjurskih produktov, ki nam jo omogočajo naši ponudniki,” je še dodaja Jure Raztočnik, direktor Razvojne agencije Kozjansko, pod katero okrilje sodi tudi TIC.

Izdelke in darilne pakete pa je možno naročiti telefonski številki 03 749 25 23 in na elektronski pošti tic@turizem-sentjur.com, prevzem je možen na naslovu Ulica skladateljev Ipavcev 17, Šentjur (med 8.-16. uro od pon-pet). Zaželeno je, da se dobrote predhodno naroči, saj lahko v turistični pisarni zagotovijo, da bodo željeni izdelki v paketu in na voljo. (Jure Godler)

Sorodne novice

Muzeji in noč imajo svojo moč

ViP

Buč’nce, a z upoštevanjem ukrepov

Jure Godler

Sestavite svoj darilni paket Šentjurskih dobrot

Jure Godler

Vabimo: Začenja se dogajanje ob mestnem ognjišču

Jure Godler

Komentiramo: DRP kot novoletna zaobljuba

Jure Godler

Praznično in s pridihom praznikov na Miklavževem sejmu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več