29.6 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Za praznik športa obhodili domače gričke

23. september 2021 – Letos smo drugič obeležili državni praznik dan slovenskega športa. Obeležujemo ga na dan, ko je na olimpijskih igrah leta 2000 prvič zadonela slovenska himna. V Gorici pri Slivnici so se tamkajšnji planinci odločili praznik preživeti aktivno.

Skupina široke starostne palete se je v četrtkovem popoldnevu odpravila na bližnji točki na poti S klopce na klopco; na Peseke in Sveto Heleno. Iz domačega kraja jih je pot sprva po asfaltu peljala do prve točke, kjer so pod vodstvom predsednika PD Slivnica pri Celju Silva Užmaha ugibali o vršacih v daljavi, skritih za oblakih. Pot so nadaljevali do Svete Helene, od tam pa do izhodišča po povsem novi poti. Gre za oživljeno stezo, ki so jo pred desetletji uporabljali vaški šolarji na poti v dolino. Letos je doživela obnovo in dodelavo, s čimer pot, ki je nekdaj služila le za bližnjico do opravkov in obveznosti, danes predvsem rekreacijski prostor za telo in duha.

Sorodne novice

Prvi turnir z novim vodstvom obeta tradicijo

ViP

Pred 100 leti se je rodil Rafko Vodeb

ViP

Čelno trčenje usodno za 78-letnika

ViP

V tretje je članicam uspelo izpeljati druženje

Tjaša Ferlež

V pokoronski čas s pomlajenimi vodniškimi vrstami

ViP

Ob kulturnem prazniku recital z Lučko Počkaj

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več