31 C
Šentjur pri Celju
17/07/2024
sentjur.net

Začenja se Šentjurjevo

Na novinarski konferenci, ki je bila v Galeriji Zgornji trg, so predstavili program največje šentjurske turistične prireditve – Šentjurjevo. Uvod v Šentjurjevo je že bila svečana akademija mesta Šentjur, 14. aprila, končalo pa se bo 5. maja. Župan mag. Marko Diaci je izkoristil priložnost in se zahvalil vsem, ki sodelujejo pri pripravi te prireditve. “Namen Šentjurjevega je promocija našega kraja,” je nadaljeval župan. Mesto Šentjur praznuje 23-letnico imenovanja, prav toliko je staro tudi Šentjurjevo, ki je zraslo iz Jurjevanja v največjo turistično prireditev pri nas. “Organizacijsko to prireditev pokriva Mestna skupnost Šentjur, ki praznuje svoj krajevni praznik 20. aprila,” je nadaljeval iztočnico predsednik SMŠ Jože Štiglic, “saj so ta dan leta 1935 prejeli pravico do sodstva in pečatnik svetega Jurija.” Več besed o programu pa je namenila Polonca Jazbinšek iz turistično-informacijskega centra.
Za konec je spregovoril tudi umetnosti zgodovinar Aleš Stopar, ki živi v Zgornjem trgu, in je v ta namen okrasil pročelje svoje hiše z umetnino celjskega slikarja Mateja Čepina. (J. G.)

 

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več