1.2 C
Sentjur
21/02/2020
sentjur.net

Začetek novega skavtskega leta v Šentjurju

Šentjur, 19, oktober 2019 – Tudi za steg Šentjur 1 se je začela nova skavtska sezona. V sobotnem oktobrskem popoldnevu so se Jurijevi skavti zbrali pred cerkvijo sv. Jurija v Šentjurju, polni skavtskega duha in v pričakovanju novega skavtskega leta. Za začetek so se še zadnjič razporedili po starih vejah in poslovili od prijateljev, s katerimi so v preteklem letu delili skavtske dogodivščine.

Morali pa so se tudi posloviti od kar nekaj dolgoletnih voditeljev, ki so vsak s svojim deležem prispevali pomemben delček v mozaiku šentjurskega skavtstva. Ti so svoje vajeti predali ambicioznim soskavtom, ki bodo z navdušenjem in pozitivno energijo tudi v tem skavtskem letu ustvarjali mnoge nepozabne spomine. Medse so sprejeli tudi precej novih članov, s katerimi so vsi skupaj pomagali Rdeči kapici poiskati vse potrebne sestavine, ki jih je morala nesti svoji babici. Čudovit in razgiban dan so zaključili s sv. mašo, pri kateri so izrekli zahvale za preteklo uspešno skavtsko leto in se priporočili v varstvo za vse, kar že nestrpno pričakujejo v tem letu, ki sledi. (Klara Koražija)

Sorodne novice

Prejeli smo: Zimovanje Šentjurskih lenivcev

Jure Godler

Skavti zakorakali v novo skavtsko leto

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več