0.7 C
Šentjur
15/12/2019
sentjur.net

Zagorelo gospodarsko poslopje v Korpulah

Včeraj je zagorelo v Korpulah v Šmarju pri Jelšah, kjer je požar zajel gospodarsko poslopje. Policisti in kriminalisti so z ogledom kraja požara in zbiranjem obvestil ugotovili, da je začelo goreti na podstrešju gospodarskega poslopja, kjer so bile shranjene bale sena. Tuja krivda za nastanek požara je izključena. V požaru je v celoti zgorelo ostrešje objekta in shranjena krma v njem, 8 glav goveje živine ter kmetijski traktor s prikolico za odvzem silaže.  Na gospodarskem objektu je ob požaru nastala velika materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša več kot 100.000 €. (PU Celje, fotografije PGD Šmarje pri Jelšah)

Prosijo za pomoč

Občina Šmarje pri Jelšah in Območno združenje Rdečega križa Šmarje pri Jelšah prosita za pomoč pri nastali škodi družini Škorjak iz Korpul, katerim je pogorelo gospodarsko poslopje. Družina s petimi otroki je v ponedeljkovem požaru ostala brez glavnega vira dohodka. Ogenj je uničil njihov hlev in dva traktorja, izgubili so osem glav živine.

Zbirni podatki za nakazilo denarne pomoči družini Škorjak:
Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Šmarje pri Jelšah
Celjska cesta 6
3240 Šmarje pri Jelšah

TRR: SI56 6100 0001 6073 732
Sklic: SI00 22072019
BIC banke: HDELSI22
Koda namena: CHAR
s pripisom »POŽAR ŠKORJAK«

Sorodne novice

Na Martinovo nedeljo zagorelo v vinski kleti

Tjaša Ferlež

Loške gasilke so požar pogasile same!

Jure Godler

VIDEO: Požar zajel župnijsko poslopje

ViP

Pogasili požar na izletniški kmetiji

Tjaša Ferlež

Gasilska vaja: Požar so gasila kar tri društva

Tjaša Ferlež

Pester vikend za loške gasilce

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več