17.4 C
Šentjur pri Celju
24/03/2023
sentjur.net

Zagorelo na OŠ Hruševec Šentjur

Zaradi lažjega potresnega sunka, 7,5 po Richterjevi lestvici, je zagorelo v OŠ Hruševec Šentjur. Na pomoč je prihitelo Prostovoljno gasilsko društvo Šentjur, ki je prvo prispelo na prizorišče nesreče. Gasilci so, takoj ko so prejeli napotke ravnatelja Roberta Gajška in učencev, ki so se zbrali na parkirnem prostoru pred šolo, začeli z gašenjem požara. V pregledu šole so gasilci v popolni opremi našli še nekaj poškodovanih učencev in učiteljev. Kljub vsem naporom jim zaradi dima po razredih in hodnikih ni uspelo najti še dveh poškodovanih učencev, ki se nista zglasila na zboru. Za pomoč so naprosili ekipo Kinološkega društva, ki je z reševalnimi psi oba ponesrečenca tudi izsledila. Ponesrečencem so pomagali šentjurski gasilci.

Nekako v tem scenariju je potekala vaja v stilu Nič nas ne sme presenetiti. Še vedno rak rana hitre intervencije v Hruševcu preprečuje prenizek podvoz, zato morajo gasilska vozila v Hruševec po daljši poti ob industrijski coni. Dejstvo je, da je Šentjur in Kozjansko že pred 38 leti stresel močan potres, zato je prežeča nevarnost in pametno je, da smo na to vedno pripravljeni, zato tovrstne vaje pozdravljamo. Akcijo so si ogledali tudi predstavniki policije in vojske.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več