14.8 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Zagorelo pri Avtocentru Mulej

Šentjur, 28. 11. 2015 – “V soboto, ob 13.00 uri, je zagorelo v skladišču rabljenih pnevmatik Avtocentra Mulej. Gost dim se je iz nove skladiščne hale dvigal visoko v nebo. Prvi so na prizorišče požara prihiteli gasilci PGD Šentjur. V popolni gasilski opremi so ugotovili, da je v gostem dimu ostalo vsaj šest zaposlenih delavcev, ki so skušali požar obvladati sami. Gasilcem so se pridružili še gasilci PGD Šentvid pri Grobelnem in PGD Slivnice. Medtem ko so Šentjurčani uspeli rešiti vseh pet poškodovanih, so gasilci ostalih društev uspeli požar tudi pogasiti. Promet na šentjurski obvoznici so umirjali tudi policisti PP Šentjur. Škodo, povzročeno na objektu, bodo šele ugotovili.”

Nekako takole bi se lahko glasilo poročilo o požaru, k sreči pa je šlo je za taktično vajo usposabljanja operativnih gasilcev Gasilske zveze Šentjur. Vajo je budno spremljal tudi poveljnik GZŠ Martin Cmok. V vaji je sodelovalo 54 gasilcev z 10 gasilskimi vozili. Poveljnik je v nagovoru postroju izrazil zadovoljstvo, da se sodeluje z raznimi društvi, ter se zahvalil tudi lastniku objekta Dejanu Muleju, da je takšno vajo tudi omogočil. Pohvalil je tudi sodelovanje s šentjurskimi policisti. Vodja intervencije Danilo Matuš, poveljnik PGD Šentjur pravi: “Namen vaje je, da se preizkusimo v intervenciji zahtevnega objekta, kot je vulkanizerstvo.” Opozoril je na pomanjkanje tehnike za reševanje ob takšnem požaru, med drugim jim je primanjkovalo tudi nosil za odnašanje ponesrečencev in pa samih dihalnih aparatov. Sodelovanje je ocenil kot zelo dobro, opozoril pa na nekaj očitnih napak, ki so jih gasilci pri intervenciji zgrešili. Dobro sodelovanje je pohvalil tudi policist PP Šentjur Blaž Zidanski. Dejan Mulej je vse gasilce pogostil z odlično malico. (Jure Godler)

 

Sorodne novice

Zagorelo na motorju dozirnega polža za sekance

Tjaša Ferlež

Opravili kar 3.558 intervencijskih ur

Jure Godler

Zaradi vročega pepela zagorelo listje

Jure Godler

Požar uničil novogradnjo v Dobrini

Tjaša Ferlež

Za nastali požar je bila kriva sveča

Tjaša Ferlež

Pogasili požar v Domu starejših Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več