9.4 C
Šentjur pri Celju
22/04/2024
sentjur.net

Zaključna prireditev Šentriffa

Šentjurski filmski festival Šentriff, kot so ga poimenovali po kraju dogajanja Rifniku so vendarle zaključili na bolj priročni lokaciji – vrtu Ipavčeve hiše. Seveda je bila zato prireditev varno zaklenjena in gledalci so ostali brez že znanih »podlog za riti«. Kot kaže, tudi tisti, ki bi morali za to poskrbeti, ločujejo prireditve večjega pomena in tiste manjšega pomena – brez podlog in WC-jev.
Na zaključek Šentriffa je prišlo večje število ljudi, kot se je nekajdnevnega festivala filma udeležilo na Rifniku. Za uvod je zapela Mateja Gorjup. Njen nastop je trajal pol ure in marsikdo je že nestrpno pričakoval kakšen film.
Kot prvega so organizatorji festivala ŠKMŠ predstavili kratek film Zaseda sredi ničesar, ki je bil posnet v večdnevnih delavnicah, ki jih je vodil režiser Boris Petkovič.
Kot drugega so predstavili film, posnet na video tečaju na OŠ Franja Malgaja, pod mentorstvom Jureta Godlerja – Mamica prehitro. Režijo in scenarij je napisala Nina Šalomon, počasi nekdanja učenka OŠ Franja Malgaja, zaigrali pa so Zala Blazina, Katarina Pusser in Robert Kladnik. Dvaindvajsetminutni film je požel zelo pozitivne odzive gledalcev. Sledili so še kratki športni filmi skupine Pebi se grejo neki.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več