6 C
Šentjur pri Celju
18/10/2021
sentjur.net

Zanimanje za starodobnike še vedno raste

Šentjur, 27. 4. 2018 – Člani Kluba starodobnikov “Večno mladi” Šentjur že dvanajsto leto zapored pripravljajo zelo odmevno srečanje starodobnikov. Prireditev sodi v sklop prireditev Šentjurjevega. “Zanimanje za srečanje iz leta v leto raste, tako pri razstavljavcih kot pri obiskovalcih,” nam je uvodoma zaupal predsednik društva in organizator dogodka Franc Rataj. Organizatorjem tudi počasi zmanjkuje prostora ob železnici, kjer pripravljajo srečanje. Poleg starodobnikov so svoja vozila razstavili tudi gasilci PGD Šentjur in policisti, ki so tokrat priskrbeli simulator prometne nesreče pri 30 km/h. Za vse lačne in žejne so postavili šotor, kjer so poskrbeli za pijačo in kranjske klobase Mojega mesarja Jožeta. Zbrane je pozdravil še župan občine Šentjur mag. Marko Diaci in organizatorjem čestital za ponovno odlično izvedbo razstave starodobnikov. Vozila je blagoslovil domači župnik Vinko Čonč. Ob 10:45 uri so se lastniki številnih vozil odpravili na panoramsko vožnjo, ki je letos bila malo krajša kot ponavadi.

Pot je voznike starodobnikov peljala izpred Muzeja južne železnice proti Šentvidu pri Grobelnem, kjer so zavili proti Ponikvi. Na Ponikvi so imeli lastniki jeklenih lepotcev krajši postanek, kjer so si ogledali cerkev sv. Martina ter nadaljevali pot nazaj proti Šentjurju čez Kameno. Nato so se ponovno ustavili v Zgornjem trgu, si ogledali muzejske zbirke in sobo New swing quarteta ter se vrnili na mesto prireditve. Lansko leto so morali zaradi slabega vremena prireditev celo prestaviti za en teden, letos pa je bilo organizatorjem vreme le naklonjeno, kar pa se je občutno poznalo na obisku prireditve. Za zabavo je poskrbel trio Celjski odmev s Petrom Frecetom na čelu. Poskrbeli so tudi za srečelov in številne druge aktivnosti. (Jure Godler)

Sorodne novice

Starine popeljali po Kozjanskem

ViP

Srečanje starodobnih kolesarjev zaokrožili z 10 km progo

Jure Godler

S starodobniki polepšali dan starostnikom

Jure Godler

Po svečnici še o minulem letu v naših župnijah

Jure Godler

Organizirali srečanja za starejše in predstavitev oživljanja

Jure Godler

Na 24. srečanju turističnih društev obvodnih krajev

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več