18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Zanimanje za starodobnike še vedno raste

Šentjur, 27. 4. 2018 – Člani Kluba starodobnikov “Večno mladi” Šentjur že dvanajsto leto zapored pripravljajo zelo odmevno srečanje starodobnikov. Prireditev sodi v sklop prireditev Šentjurjevega. “Zanimanje za srečanje iz leta v leto raste, tako pri razstavljavcih kot pri obiskovalcih,” nam je uvodoma zaupal predsednik društva in organizator dogodka Franc Rataj. Organizatorjem tudi počasi zmanjkuje prostora ob železnici, kjer pripravljajo srečanje. Poleg starodobnikov so svoja vozila razstavili tudi gasilci PGD Šentjur in policisti, ki so tokrat priskrbeli simulator prometne nesreče pri 30 km/h. Za vse lačne in žejne so postavili šotor, kjer so poskrbeli za pijačo in kranjske klobase Mojega mesarja Jožeta. Zbrane je pozdravil še župan občine Šentjur mag. Marko Diaci in organizatorjem čestital za ponovno odlično izvedbo razstave starodobnikov. Vozila je blagoslovil domači župnik Vinko Čonč. Ob 10:45 uri so se lastniki številnih vozil odpravili na panoramsko vožnjo, ki je letos bila malo krajša kot ponavadi.

Pot je voznike starodobnikov peljala izpred Muzeja južne železnice proti Šentvidu pri Grobelnem, kjer so zavili proti Ponikvi. Na Ponikvi so imeli lastniki jeklenih lepotcev krajši postanek, kjer so si ogledali cerkev sv. Martina ter nadaljevali pot nazaj proti Šentjurju čez Kameno. Nato so se ponovno ustavili v Zgornjem trgu, si ogledali muzejske zbirke in sobo New swing quarteta ter se vrnili na mesto prireditve. Lansko leto so morali zaradi slabega vremena prireditev celo prestaviti za en teden, letos pa je bilo organizatorjem vreme le naklonjeno, kar pa se je občutno poznalo na obisku prireditve. Za zabavo je poskrbel trio Celjski odmev s Petrom Frecetom na čelu. Poskrbeli so tudi za srečelov in številne druge aktivnosti. (Jure Godler)

Sorodne novice

Srečanje malih vokalnih skupin s podmladkom

Jure Godler

Starodobniki z vsakim letom v boljši formi

Tjaša Ferlež

Priprava na porod in starševstvo

Jure Godler

Prejeli smo: 20 let? Res? Toliko je že?

Jure Godler

Od smrečke in palčkov do kurjega očesa

Jure Godler

V Gorici pri Slivnici so se srečali predstavniki LAS-ov

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več