17.8 C
Šentjur pri Celju
15/05/2021
sentjur.net

Zapeli glasovno, tudi znakovno

Gorica pri Slivnici, 20. maj 2017 – Otroški, Mlajši mladinski in Mladinski pevski zbor OŠ Slivnica pri Celju so tudi letos na že 32. letni koncert v dvorano KD Gorica pri Slivnici privabili pisano število t. i. zboroljubcev. Svoj širok opus pesmi, ki je bil po besedah zborovodkinje Metke Bevc na koncertu nekoliko okrnjen zaradi dolžine programa, so mlade pevke in pevci s spremljavo Mojce Krevel začinili še z nekaj novostmi in zahtevnejšimi deli, kot so Papagenova predstavitvena pesem iz Mozzartove Čarobne piščali, Zbora hebrejskih sužnjev iz Nabucca ter Pesmi kostanjev, ki je sestavni del uspešnega celjskega muzikala Veronika Deseniška. Z glasovi in ob tem s kretnjami za gluhoneme so zapeli tudi pesem Ali slišiš me? Can you hear me?

S hudomušnimi vložki sta koncert popestrila povezovalca Gregor Gračnar in Benjamin Lipnik, kot gostje pa glasbeno prijeten koncert klarinetist Sebastjan Robič ter trio Glas strun. Kot že veleva tradicija, se je zborovodkinja tudi letos poslovila od pridnih pevk in pevca, ki so v zboru sodelovali vseh devet let šolanja. Spregovorila je tudi ravnateljica Marjeta Košak, na koncu pa so vsi zbrani skupaj zapeli še Dan ljubezni, pesem posneli ter se s tem pridružili k projektu 23. maj – Dan ljubezni. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

OŠ Slivnica pri Celju čez poletje v notranjo prenovo

ViP

Mlaj so postavili tudi v Gorici pri Slivnici

Tjaša Ferlež

Gorica pri Slivnici kmalu bogatejša za podjetniški inkubator

ViP

“Podoknica” Gorici pri Slivnici

ViP

#koronaintervju št. 18: Klara Hrovatič, rokometašica

ViP

Z Jasno Tuta so se potepali po Francoski Polineziji

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več