17.2 C
Šentjur pri Celju
24/05/2024
sentjur.net

Zapeli so šentjurski zbori

Glejte že sonce zahaja je organizator JSKD Šentjur, zanj Anita Koleša namenila ime letošnji Šentjurjevi reviji pevskih zborov. Seveda na tem izboru sonce šentjurskim pevskim zborom še zdaleč ni zašlo, čeprav je letošnjo revijo zaznamoval izostanek nekaterih tradicionalnih sestavov. Tako so manjkali MoPZ Skladateljev Ipavcev zaradi kadrovskih težav, pa tudi Vokalna skupina Izbor zaradi pevske usmeritve. Vseeno se je na odru v Cerkvi sv. Martina na Ponikvi zvrstilo kar 12 pevskih setavov. V dveurnem koncertu je več kot 250 pevk in pevcev prikazalo zavidljivo raven petja, ki je predvsem posledica dobrega dela zborov na šentjurskem.
Rdeča nit letošnje revije pevskih zborov naj bi bla Slomškova pesem, življenje blaženega Antona Martina Slomška pa je bila tudi rdeča nit napovedovalke Polonce Jazbinšek. Na koncu koncerta so vsi pevci razkropleni po ponkovški cekvi zapeli še najbolj znano slomškovo Večernico. Koncer je spremljala tudi strokovna ocenjevalka Danica Pirečnik, ki bo izbrala najboljše pevske sestave za nadaljevanje tekmovanja na reginjskem nivoju.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več