3.6 C
Šentjur pri Celju
30/11/2021
sentjur.net

Zaradi »hobl mašine« zagorelo v delavnici

Ponikva, 12. oktober 2019 – Ob mesecu požarne varnosti gasilci pripravljajo taktične vaje in s tem preizkušajo svojo pripravljenost in znanje. Ravno takšno vajo so izvedli tudi gasilci PGD Ponikva v Podgaju. V sobotnem popoldnevu je zaradi napake na električni inštalaciji stroja za obdelavo lesa (hobl mašina), prišlo do požara v delavnici. Požar se je širil iz delavnice v drvarnico in v prvo nadstropje objekta.

Požar sta opazila lastnik in lastnica. Lastnik objekta je skušal pogasiti požar z gasilnikom v delavnici, vendar ni bil uspešen in tako ostal ujet v prostoru. Lastnica je zato poklicala številko 112, in ob tem je bila aktivirana lokalna gasilska enota PGD Ponikva, katerim so na pomoč priskočili gasilci PGD Šentvid pri Grobelnem. Iz goreče delavnice so rešili tri osebe, ki so bile takoj po prenosu iz objekta pravilno mobilizirane in oskrbljene.

Poleg domačega društva je na vaji sodelovalo še društvo PGD Šentvid pri Grobelnem, taktično vajo pa je pripravil in vodil član PGD Ponikva Marko Vodenik. Vajo pa si je poleg domačinov ogledal tudi namestnik poveljnika Gasilske zveze Šentjur Darko Mikša. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Peka kostanja bi lahko bila usodna za dedka

Jure Godler

Gasilska vaja v Dobrini: Potres je povzročil še požar

Tjaša Ferlež

Gasilska vaja: Iz objekta so slišali klice na pomoč

Tjaša Ferlež

Reševali so tudi s pomočjo lestve in koritastih nosil

Tjaša Ferlež

Vaja: Požar v Spodnji Ponkvici pogasili domači gasilci

Tjaša Ferlež

Gasili, ozaveščali in odprli vrata svojega doma

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več