1.2 C
Sentjur
21/02/2020
sentjur.net

Zaradi »hobl mašine« zagorelo v delavnici

Ponikva, 12. oktober 2019 – Ob mesecu požarne varnosti gasilci pripravljajo taktične vaje in s tem preizkušajo svojo pripravljenost in znanje. Ravno takšno vajo so izvedli tudi gasilci PGD Ponikva v Podgaju. V sobotnem popoldnevu je zaradi napake na električni inštalaciji stroja za obdelavo lesa (hobl mašina), prišlo do požara v delavnici. Požar se je širil iz delavnice v drvarnico in v prvo nadstropje objekta.

Požar sta opazila lastnik in lastnica. Lastnik objekta je skušal pogasiti požar z gasilnikom v delavnici, vendar ni bil uspešen in tako ostal ujet v prostoru. Lastnica je zato poklicala številko 112, in ob tem je bila aktivirana lokalna gasilska enota PGD Ponikva, katerim so na pomoč priskočili gasilci PGD Šentvid pri Grobelnem. Iz goreče delavnice so rešili tri osebe, ki so bile takoj po prenosu iz objekta pravilno mobilizirane in oskrbljene.

Poleg domačega društva je na vaji sodelovalo še društvo PGD Šentvid pri Grobelnem, taktično vajo pa je pripravil in vodil član PGD Ponikva Marko Vodenik. Vajo pa si je poleg domačinov ogledal tudi namestnik poveljnika Gasilske zveze Šentjur Darko Mikša. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

PGD Ponikva: Skupno podelili kar 56 priznanj

Tjaša Ferlež

Misli že na pripravi praznovanja 90-letnice društva leta 2022

Jure Godler

PGD Ponikva: Leto končali z jubilanti in donacijo

Tjaša Ferlež

VIDEO: Požar zajel župnijsko poslopje

ViP

Z gasilsko salamo v Vipavsko klet

Tjaša Ferlež

Pogasili požar na izletniški kmetiji

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več