-2.9 C
Šentjur pri Celju
27/01/2021
sentjur.net

Zavihali rokave in obnovili videz gasilskega doma

Ponikva, 31. 11. 2020 – Letošnje leto je zagotovo nekaj posebnega v njem pa se dogajajo nevsakdanje stvari.  Z pojavom koronavirusa se je spremenilo življenje ljudi, spremenile so se navade druženj, društva svojih aktivnosti niso mogle in še ne morejo izvajati ali pa jih izvajajo na daljavo. Kljub vsemu pa so konec koncev tukaj še gasilci, ki jim je korona preprečila druženja, prirejanja gasilskih veselic in tekmovanj. A kljub vsemu društva med karanteno niso počivala.

Čas za novo fasado?

Prostovoljno gasilsko društvo Ponikva se je na podlagi potrebe in dolgoletni želji njegovih članov in članic odločilo da se čez poletje lotijo obnove fasade in tako gasilskemu domu nadenejo novo vizualno podobo. Na upravnem odboru so se dogovorili da bodo fantje fasado obnovili kar sami. Združili so moči in najprej postavili oder, katerega so posodili Martin Smole, Steni Novak, Boštjan Buser, Milan Kolar, Franc Zdolšek iz Dramelj, Dejan Nikolič in Stanislav Smole. Nekaj desk za oder je podaril Boštjan Korošec. Ko je bil oder postavljen, se je ekipa lotila izdelave fasade. Najprej so nanjo nanesli izolacijo in nadaljevali vse do zaključnega sloja.  Za piko na i pa so člani zamenjali tudi žlebove in gasilski dom opremili z čisto novim napisom.

Ekipa je svoje delo opravljala vse od konca junija pa do konca meseca avgusta. Skupno je bilo opravljenih kar 1700 prostovoljnih ur, ki jih je skupno opravila ekipa. Poleg ropotanja pripomočkov, pa je bilo velikokrat slišati tudi iskren smeh in veselje delavcev. Omeniti je potrebno da so bili gasilci deležni tudi pomoči krajanov, saj so jim radi priskočili na pomoč in jim pomagali pri izdelavi fasade. Finančno pa sta tudi izdatno pomagali Občina Šentjur in KS Pnikva. Fantje so tako vsako popoldne in občasno že tudi dopoldne od ponedeljka do sobote dva meseca sami delali in počasi napredovali do končnega izdelka s katerim se lahko pohvalijo sedaj.

Pomoč podjetij in deklet

Na tej točki, pa bi gasilci PGD Ponikva radi izrekli zahvalo trgovini Polje za ugodno nabavljen material, Občini Šentjur za donirana sredstva, instalacije Milan Kolar s.p. za doniran nov napis na gasilskem domu in krajanom, še posebej aktivnim Herič Igorju, Vodopivec Davidu in Boštjanu Tovorniku. Da pa je delo steklo kot mora, pa je za ekipo vse od začetka do konca skrbel Uroš Siter, za kar se mu ekipa in člani društva tudi iskreno zahvaljujemo.

Res je da je večino fizičnega dela opravil moški del gasilskega društva, ampak so pri tem bile prisotne tudi članice. Skrbele so, da je imela ekipa ob koncu dneva malico, s katero so se okrepčali po napornem delu, občasno pa so jih presenetile tudi s kakšnim sladkim presenečenjem. Ko pa je delo šlo proti koncu, pa so tudi one združile moči in očistile gasilski dom tudi znotraj. Zdaj so dela končana in gasilski dom na Ponikvi ima že nov-svež videz.  (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

PGD Ponikva: S Ponikve peš na Kebelj

Tjaša Ferlež

Strela zanetila požar na stanovanjski hiši

Tjaša Ferlež

Z donacijo državne sekretarke do novega dezinfektorja

Tjaša Ferlež

Gasilci PGD Ponikva četrti v na državnem tekmovanju

Tjaša Ferlež

Zagorelo v gozdu na Primožu pri Šentjurju

Jure Godler

PGD Ponikva: Skupno podelili kar 56 priznanj

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več