17.2 C
Šentjur pri Celju
24/05/2024
sentjur.net

Zavod Etno-Eko prevzel turistične aktivnosti na Rifniku

V sredo, 4. aprila 2013,  je bila med KS Šentjur – Rifnik, Razvojno agencijo Kozjansko (pod katero sodi tudi dejavnost Turistično-informacijskega centra Šentjur) in Zavodom Etno-Eko podpisana pogodba, na osnovi katere Zavod Etno-Eko prevzema aktivnosti in dejavnost turistične promocije na Rifniku in v tamkajšnjem arheološkem parku. Tako naj bi Rifnik postal še bolj prijazen in dostopen številnim obiskovalcem, saj bo zavod ob vikendih poskrbel za dežurstva in vodene strokovne oglede.

Zagon rednih aktivnosti na Rifniku je rezultat uspešno izvedenega projekta Skrivnost rifniške zvezde, ki so ga mladi pod okriljem Zavoda Etno-Eko uspešno izpeljali lani. Takrat je nastala ideja o nadgradnji, ki so jo predstavili KS Šentjur – Rifnik. Vodstvo KS se je odločilo, da sprejme pobudo in že letošnja sezona bo na Rifniku precej drugačna od dosedanjih – dinamična, organizirana ter obiskovalcem prijazna.
Gre za velik prispevek k turističnemu potencialu in oživitvi te privlačne ter edinstvene arheološke dediščine, so prepričani predsednik KS Šentjur – Rifnik Franc Pevec, direktorica RA Kozjansko mag. Andreja Smolej in direktorica Zavoda Etno-Eko Tanja Gobec. Podpisa pogodbe se je s strani Občine Šentjur, ki je pred leti s pogodbo KS Šentjur – Rifnik prepustila turistične in promocijske aktivnosti, udeležila Martina Ljubej. Opisane aktivnosti, ki se bodo končno začele izvajati na kraju samem, torej na Rifniku, so šele prvi korak, saj jih bodo izvajalci nadgradili z atraktivnimi dogodki, s tematskimi prireditvami ter z delavnicami, s katerimi bodo Rifnik ter način življenja njegovih nekdanjih prebivalcev izpred tisočletij, približali čim širši javnosti. Upajo pa, da bodo pobudi sledili tudi okoliški prebivalci, lokalni ponudniki, ki bi pomagali nadgraditi ponudbo za obiskovalce. (P. M.)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več