29.6 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Zborovali planinski gasilci

Planina pri Sevnici, 7. 3. 2015 ‒ “Gasilstvo je dejavnost, ki ima življenje. Je organizacija, ki ima hrbtenico in združenje, ki povezuje ljudi z istim ciljem. Pomagati,” je uvodoma pozdravil zbrane gasilke in gasilce ter ostale goste v Kulturnem domu Šentvid pri Planini predsednik PGD Planina pri Sevnici, Andraž Hladin. Poudaril je vrline, ki se tičejo gasilcev: pomoč, pripravljenost pomagati, požrtvovanje … Zbrane je seznanil z delom društva v letu 2014. V društvu so kupili 10 kompletov zaščitnih oblek, škornjev, čelad in rokavic ter nekaj orodja in opreme. Celotna investicija je stala dobrih 15.000 evrov. “Morda se sliši veliko, pa vendar moram poudariti, da je kljub vsemu varnost in zdravje naših operativcev vendarle na prvem mestu in mislim, da je prav, da prostovoljcu, ki se odloči pomagati bližnjemu, zagotovimo dobro zaščitno opremo in dobro orodje za delo,” je opravičil smiselnost nakupa Hladin. So pa v društvu bili zelo aktivni – organizirali so tečaje za delo z motorno žago, tekmovali na različnih tekmovanjih in organizirali strokovne ekskurzije. Izpostavil je tudi organizacijo 37. Angelske nedelje.

V nadaljevanju je poveljnik društva Ludvik Tonjko podal tudi svoje poročilo. Občinskega tekmovanja so se Planinčani udeležili kar z 11 desetinami in osvojili 4 pokale: 1. mesto starejše članice, 2. mesto članice B, 3. mesto člani B in 3. mesto še pionirke. Poleg tega so se udeležili še 8 gasilskih tekmovanj in osvojili 11 pokalov, od tega so po zlatu posegli petkrat, prav tako tudi po srebru in enkrat so osvojili bron. S pomočjo podjetja Tajfun Planina so preuredili garažo in sestavili 20 garderobnih omaric.

V letu 2014 pa so zabeležili šest intervencij, od tega odstranjevali podrto drevo, gasili tri požare, pomagali pri poplavah, ter posredovali pri saniranju plazov in zdrsov zemlje. V letu 2014 je tečaj za gasilca opravilo pet članov, v čin višji gasilec pa so bili povišani štirje člani društva.

“Želim si, da gasilstvo na Planini živi, se razvija in z vsemi nami ostane to, kar je. Verjamem v to in upam, da se bo naša zagnanost, tako tistih najmlajših kot tudi najstarejši v prihodnosti le še krepila. Hvala vsem in vsakemu posebej za zaupanje, prosti čas, znanje, ki ga prenašate drug na drugega,” je še zaključil predsednik PGD Planina pri Sevnici Andraž Hladin. (Jure Godler)

Sorodne novice

Pokazali idejno zasnovo za nov gasilski dom PGD Planina

Tjaša Ferlež

Planinčani imajo pripravljeno idejno zasnovo za nov gasilski dom

Tjaša Ferlež

Nov gasilski dom, delovna akcija in požar v podjetju Tajfun

Tjaša Ferlež

Darovali hrano za medicinsko osebje na covid-19 oddelku

Jure Godler

PGD Planina: V načrtu je nov gasilski dom

Jure Godler

Unikatna noč v Lokarjah

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več