19.7 C
Šentjur pri Celju
24/05/2022
sentjur.net

Zborovali tudi šentjurski balinarji

Šentjur, 26. 2. 2016 –  Nna rednem občnem zboru zbrali člani Balinarskega društva Šentjur. Poročali so o vseh svojih dejavnostih, ki so jih izvajali v letu 2015. Lansko leto je bilo zelo pestro, veliko so tekmovali, se družili s sosednimi društvi. Glavna tekmovanja so se odvijala v Kozjanski in Štajersko Savinjski ligi. V Kozjanski ligi je tekmovalo 5 ekip: Šmarje, Gorica pri Slivnici, veterani in rekreativci iz Rogaške Slatine ter Šentjur. Igrali so vsak s vsakim po krožnem sistemu. Ekipa Šentjurja je dosegla 1 zmago in 2 remija, ter zasedla 5 mesto v ligi. V Štajersko Savinjski ligi je tekmovalo 15 ekip v dveh skupinah ( vzhod- zahod ). V vzhodni skupini so zasedli 4. mesto, v drugi skupini pa so igrali za uvrstitev od 5. – 8. mesta. Brez poraza so zasedli 1. mesto in bili tako skupno peti, če štejemo vzhodno in zahodno ligo. Torej med 15 ekipami so dosegli 5. mesto.

Sledil je Cmokov memorial v Gorici pri Slivnici z nastopom 6 ekip, nato je bilo tekmovanje za Šentjurjevo tudi z 6 ekipami. Sodelovali so na turnirju ŠKMŠ v 4 parih, zmagal je par Bakija – Čoklc. Sledili so še uspešni turnirji v Štorah, kjer je zmagala ženska ekipa,in osvojila prehodni pokal, nato v Dobrni, Topolšici in Polzeli. Ob prazniku občine Šentjur organizirajo vsako leto turnir za pokale občine, ki se imenuje « memorial Iva Bakija » za (I , II, III, mesto) . Na turnirju so sodelovale ekipe sosednjih društev. BD Topolšica, Gorica pri Slivnici, Rekreativci Rogaška Slatina, BD Polzela ter moška in ženska ekipa Šentjur. Prvo mesto je osvojilo BD Polzela, drugi so bili Šentjurčani, tretji Rekreativci iz Rog. Slatine, sledila je ženska ekipa Šentjur, nato BD Topolšica, zadnji pa BD Gorica pri Slivnici. Udeležili so se tudi turnirja KS, kjer so zastopali mestno skupnost Šentjur z dvema ekipama, in zasedli 1. In 2. mesto. Trenutno pa poteka še tekmovanje v zimski ligi, ki pa še ni končana.

Svojo aktivnost bodo letos najprej posvečali za postavitev nadstreška pri svoji klubski brunarici, kajti dosedanji panoramski dežnik je dotrajal. S tem bi bil rešen problem pred dežjem in soncem v času turnirjev, kjer se bodo družili in sklepali prijateljske stike .Material že čaka pobarvan, samo vreme še ni ugodno za postavitev. Občni zbor so zaključili z okusno večerjo. (M. A.)

Sorodne novice

Memorialni turnir v balinanju v spomin prijatelju  

Jure Godler

Šentjurski balinarji tretji v drugi ligi Zimske lige

Milenka Blažević

Zmaga na jesenskem turnirju balinarjem Gorice pri Slivnici

Milenka Blažević

Goričanom dvojna balinarska zmaga

Jure Godler

Prehodni pokal nazaj v Šentjurju

Jure Godler

6. memorial Martina Cmoka

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več